čtvrtek, 19. 09. 2024
Flag fotbal na OH v Los Angeles za účasti hvězd z NFL? Zájem projevili i nejlepší hráči

Flag fotbal na OH v Los Angeles za účasti hvězd z NFL? Zájem projevili i nejlepší hráči

Hráči oblíbené soutěže NFL jsou plní očekávání. Na příštích letních olympijských hrách v Los Angeles by se totiž mohli představit ve flag fotbalu, který si v USA odbyde pod pěti kruhy premiéru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 20. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Vedení NFL nedávno zahájilo rozhovory o možné účasti hráčů této elitní ligy na olympijských hrách, které se budou konat v Los Angeles v roce 2028. Na programu této olympiády bude i bezkontaktní verze amerického fotbalu, která je známá jako flag fotbal. Tento sport má už nyní podporu některých hráčů NFL, včetně Patricka Mahomese, hvězdného quarterbacka Kansas City Chiefs, kteří jsou úřadujícími šampiony Super Bowlu.

Mahomes a další hráči vyjádřili zájem reprezentovat Spojené státy na této významné sportovní události. Zařazení flag fotbalu do programu olympijských her v roce 2028 bylo schváleno Mezinárodním olympijským výborem na podzim minulého roku. Spolu s flag fotbalem budou na olympiádě v Los Angeles debutovat také další sporty, jako je kriket, lakros, squash a baseball/softbal.

Zájem hráčů o akci je enormní

Flag fotbal se od klasické verze amerického fotbalu liší tím, že hráči neskládají své soupeře na zem, ale místo toho se snaží strhnout jeden ze dvou „praporků", které má protihráč připevněné kolem pasu. Viceprezident NFL, Jeff Miller, na pondělním setkání s novináři uvedl, že nadšení hráčů pro účast na olympiádě ve flag fotbalu v roce 2028 je značné. Podle Millera se toto nadšení mohlo zvýšit i díky nedávné pařížské olympiádě. „Mnoho hráčů vyjádřilo velký zájem o to hrát na olympiádě a reprezentovat svou zemi, což bylo velmi pozoruhodné vidět a slyšet," řekl Miller.

NFL nyní vede diskuze s hráčskou asociací NFLPA o tom, jak zajistit účast ligových hvězd na olympijských hrách. „Snahou je, aby hráči, kteří budou chtít reprezentovat svou zemi na olympiádě, tuto možnost měli," zdůraznil Miller. Možnost účasti hvězd NFL na olympijských hrách v Los Angeles je reálná i díky tomu, že termín olympiády nezasahuje do ligové sezony NFL, podobně jako je tomu u basketbalové NBA. Na rozdíl od NFL by však olympijská účast představovala větší organizační problém pro baseballovou ligu MLB, protože by její sezona musela být kvůli olympiádě přerušena. To je tedy podobný případ, jako tomu bývá u hokejové NHL během zimních her.

Ze sedla do manažerského křesla. Cyklistický reprezentant David Bártek se svou novou stájí sbírá úspěchy. Chtěl jsem pomoci regionálním závodníkům v rozvoji, říká

 

 

 

další zajímavé články