čtvrtek, 12. 09. 2024
Britská kráska má smělé cíle, chce zaútočit na českou legendu

Britská kráska má smělé cíle, chce zaútočit na českou legendu

Keely Hodgkinsonová se po olympijském zlatu zaměřila na překonání ženského světového rekordu na 800 metrů, který platí více než čtyři desetiletí.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Dvaadvacetiletá atletka získala zlato na olympijských hrách v Paříži a nyní zamířila na jeden z nejstarších traťových světových rekordů.

Česká atletka Jarmila Kratochvílová zaběhla na mnichovském olympijském stadionu v červenci 1983 rekordní osmistovku za minutu a 53,28 sekundy.

Hodgkinsonové vítězný čas v Paříži byl 1:56,72, ale její sebevědomí stouplo od červencového 1:54,61 v Londýně.

Hodgkinsonová na speciální akci ‚Team GB's Homecoming‘ v manchesterské AO Areně řekla: „Určitě je to něco, o čem jsem přemýšlela od té doby, co jsem závodila v Londýně. Myslím, že ten rekord vydržel tak dlouho. Už je to dlouho, co někdo trefil jednu minutu a 53 sekund, takže bych to ráda udělala. Myslím, že můžu. Teď věřím, že to dokážu." 

Nekonečná touha

Kromě své ambice překonávat rekordy má Hodgkinsonová na programu také více medailí a více úspěchů s nabitým programem v nadcházejících měsících a letech.

„Mistrovství světa je příští rok v Tokiu a to je jediná medaile, kterou nemám – mám evropské zlato, mám olympijské zlato, ale nemám zlato ze světa, takže by to bylo opravdu skvělé,“ dodala. „A za čtyři roky se znovu pokusíme obhájit můj olympijský titul. Znovu začíná čtyřletý cyklus, těším se."

Vondroušová jen tak hrát nebude. Můžu dělat všechno kromě tenisu, říká

další zajímavé články