úterý, 17. 09. 2024
Vondroušová jen tak hrát nebude. Můžu dělat všechno kromě tenisu, říká

Vondroušová jen tak hrát nebude. Můžu dělat všechno kromě tenisu, říká

Návrat na kurty je zatím v nedohlednu. Markétu Vondroušovou stále trápí zranění ruky, přišla o olympiádu a teď také definitivně o US Open.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 17. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 „Vůbec nevím, musíme počkat,“ prozradila pětadvacetiletá hráčka pro sport.cz. „Pořád tu ruku řešíme. Můžu dělat všechno kromě tenisu. Chodím do fitka, běhám, udržuji se."

V posledních týdnech musela kromě zranění ruky překousnou také zkažený Wimbledon. Do Anglie jela jako obhájkyně vítězství, ale vypadla hned v prvním kole.

„Neberu letošní sezonu jako zklamání. Odehrála jsem za půl roku skoro všechny turnaje, v Paříži jsem byla ve čtvrtfinále. Neupadám do depresí, hraju pro radost. Nejde to pořád tak, jako loni ve Wimbledonu. S tím se musím smířit,“ řekla.

O něco víc ji mrzel fakt, že nemohla na olympiádu, kde by pro změnu obhajovala stříbro. 

„Bylo to hrozně těžké rozhodnutí. Dlouho jsem se na hry těšila. Hlavně na diváky. Tokio bylo skvělé, ale bohužel bez lidí, tak jsem se těšila na Paříž. Aspoň jsem si to užila jako fanoušek. Fandila jsem všem ostatním. Každý den jsem koukala na nějaké sporty. Utěšovalo mě i to, že už jsem na olympiádě byla a medaili mám,“ zakončila.

další zajímavé články