středa, 23. 10. 2024
Bábův svěřenec Štefela ví, že má na velký výkon a věří, že jednou z olympiády vysněnou medaili přiveze

Bábův svěřenec Štefela ví, že má na velký výkon a věří, že jednou z olympiády vysněnou medaili přiveze

Byť byl český výškař Jan Štefela (23) po olympijském finále zklamaný, s odstupem času uznává, že deváté místo až tak špatné není.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 15. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V rámci atletické výpravy se totiž jednalo o čtvrté nejvyšší umístění hned za Nikolou Ogrodníkovou, Jakubem Vadlejchem a Amálii Švábíkovou.

"Už jsem se z toho vyspal a trochu pochopil, co se stalo a co mám příště udělat líp," pronesl v rámci interview pro web atletika.cz svěřenec Jaroslava Báby, který napoprvé pokořil 222 centimetrů, ale na výšce 227 cm už byl neúspěšný.

 

Absolutně jsem na to neměl, přiznal talent Dudycha. Za 4 roky by rád mnohem povedenější olympijskou zkušenost

To, proč mu finále nevyšlo, přisuzuje více věcem, ale hlavní roli podle jeho vlastních slov sehrála psychika. Vše vyplývalo z nastavení v hlavě...

"Byl jsem stažený, přitom je třeba být uvolněný. Celkem jsem se pral i s náběhem a buď jsem byl blízko, nebo daleko. Nebyla tam tak rychlá levá švihovka, jak by bylo potřeba," vrátil se k pařížskému finálovému rozuzlení.

"Věřím, že na jedné z příštích dvou olympiád získám medaili"

Motivace do příštích let mu však v žádném případě nechybí. "Získal jsem zkušenosti do dalších olympiád, ještě minimálně dvě chci stihnout. A věřím, že z jedné z nich medaili dovezu," navnadil fanoušky.

Po krátkém odpočinku ho čeká na konci srpna Diamantová liga v Polsku, respektive v Itálii a v první zářijové dekádě ještě počítá s mistrovstvím ČR družstev v Táboře, kde by si rád napravil reputaci.

"Vím, že mám ještě na velký výkon. Věřím, že 233 v mých silách je, když vše sedne," uzavřel Štefela, který by rád zaujal atletický svět hned příští rok na světovém šampionátu v Tokiu.

další zajímavé články