středa, 23. 10. 2024
Absolutně jsem na to neměl, přiznal talent Dudycha. Za 4 roky by rád mnohem povedenější olympijskou zkušenost

Absolutně jsem na to neměl, přiznal talent Dudycha. Za 4 roky by rád mnohem povedenější olympijskou zkušenost

Stále teprve osmnáctiletý půlkař Jakub Dudycha ve středečním rozběhu neuspěl a po čtvrté příčce a čase 1:45:62 putoval do čtvrteční opravy.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 08. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Soňa Maléterová

V ní však skončil až sedmý (1:49:94) a o postupu do semifinále si mohl nechat jen zdát. Celkově tak bral až šestačtyřicáté místo, což je i přes mladý věk zklamání.

Osobní rekord si přitom běžec, jenž zkouší i tratě na 400 a 1500 metrů, ustanovil v Polsku před necelými dvěma měsíci a činí 1:44:82.

"Udělám všechno pro to, abych měl za čtyři roky další a mnohem povedenější olympijskou zkušenost"

"Asi už se mi nastřádala únava z dlouhé sezóny, ale to není nic, na co bych se měl vymlouvat. Všichni jsme měli stejné podmínky," krčil rameny perspektivní svěřenec kouče Lukáše Dejdara, jehož ohlasy nabídl portál atletika.cz.

"Já vůbec nezvládl reagovat na nástup soupeřů a absolutně jsem na to neměl. Kdybych byl ve středu o čtyři setiny rychlejší, tak jsem mohl mít volno, abych nabral síly, ale to se bohužel nestalo. Udělám všechno pro to, abych měl za čtyři roky další a mnohem povedenější olympijskou zkušenost," slíbil fanouškům juniorský mistr Evropy z loňského šampionátu v Jeruzaléma.

 

Teď si musím hlavně odpočinout a nabrat sílu směrem k mistrovství světa juniorů v Peru, hlásí Lurdes Gloria Manuel

další zajímavé články