středa, 23. 10. 2024
Teď si musím hlavně odpočinout a nabrat sílu směrem k mistrovství světa juniorů v Peru, hlásí Lurdes Gloria Manuel

Teď si musím hlavně odpočinout a nabrat sílu směrem k mistrovství světa juniorů v Peru, hlásí Lurdes Gloria Manuel

Olympijské semifinále na 400 metrů se stalo pro tuzemskou naději Lurdes Glorii Manuel (19) konečnou a celkově skončila pod pařížskými pěti kruhy dvaadvacátá.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 08. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Na finále to na největší akci letošního roku kvůli času 51.42 ještě nebylo a Salwa Eid Naser, Nikisha Pryce či Marileida Paulino jsou zatím jinde. 

Představovala jsem si to jinak, hlesla zklamaná Lurdes Gloria Manuel. Bude mít však šanci na reparát...

Po čtvrtou ženu letošního mistrovství Evropy v Římě však šlo o dobrou průpravu před mistrovstvím světa juniorů v Limě, které vypukne již za pár týdnů.

"Už mi nezbývalo moc sil. Sezóna je opravdu dlouhá. Začínali jsme už na Bahamách a už bylo cítit, že mám za sebou hodně čtvrtek, ale jsem vděčná za příležitost běžet při svém debutu na olympiádě v semifinále před takovou diváckou kulisou. O tom se mi ani nesnilo," přiznala na webu atletika.cz stále ještě náctiletá běžkyně.

Ukázalo se, že olympiáda je opravdu nevyzpytatelná, tvrdí Lurdes

Pro Lurdes však je o skvělou motivaci do budoucna, o cenných zkušenostech nemluvě. Prodat by je mohla právě na šampionátu v hlavním městě Peru...

"Ukázalo se, že olympiáda je opravdu nevyzpytatelná a spoustě favoritek se nepodařilo postoupit, takže i to je další poznatek, který si odsud odvážím. Teď si musím hlavně odpočinout a nabrat sílu směrem k mistrovství světa juniorů v Peru," připomněla.

další zajímavé články