pátek, 20. 09. 2024
Nedokážu si představit, že bych hrál v roce 2028 v Los Angeles, přiznává LeBron. Jaké země veřejně pochválil?

Nedokážu si představit, že bych hrál v roce 2028 v Los Angeles, přiznává LeBron. Jaké země veřejně pochválil?

Hvězdný basketbalový tým USA dosáhl dle očekávání pod pěti kruhy v Paříži na další zlato. Jeho největší osobností byl znovu LeBron James, jenž už má ve sbírce hned tři olympijská prvenství.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 15. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

"Je to nejlepší zlato ze všech, protože je aktuální. Ale i tým z roku 2008 byl speciální, dlouhé roky předtím se nám nedařilo a v Pekingu jsme to zlomili. Stejně i v Londýně jsme v roce 2012 hráli dobrý basketbal. Tohle mužstvo jsme dali dohromady velmi rychle a je dobré, že se nám to podařilo," rozplýval se na tiskovce po finálovém skalpu Francie již devětatřicetiletý veterán.

Paříž má hvězdného akcionáře, do velkoklubu z Parku princů vstoupil jeden z nejlepších basketbalistů planety

Mistra světa z roku 2010 bavil celý turnaj. Basketbal je podle něj globálním sportem, který milují všichni. "Poslední dva duely jsme sice hráli proti Francii a Srbsku, ale na turnaji jsme viděli opravdu dobré týmy - Portoriko, Jižní Sudán, Austrálie je pořád dobrá, hodně týmu se zlepšuje. Vždyť mistrovství světa ovládlo Německo," připomněl "King James".

Bývalý hráč Clevelandu Cavaliers, Miami Heat, který je právě teď doma ve strukturách Los Angeles Lakers, doufá, že budou i nadále inspirovat lidi po celém světě a nabídnou další skvělé momenty. "Jsem opravdu vděčný, že můžu pořád hrát basketbal na takové úrovni s jedenácti skvělými hráči," vzdal hold zbytku kabiny.

"Za čtyři roky v Los Angeles? To opravdu ne"

206 centimetrů vysoký "power forward", jehož konto zdobí čtyři tituly šampiona NBA, je sice stále velmi platný, nicméně v Paříži šlo pravděpodobně o jeho poslední olympijskou účast. LOH se zúčastnil již počtvrté a za čtyři roky v Los Angeles u toho s největší pravděpodobností nebude...

"Nedokážu si představit, že bych hrál v roce 2028 v Los Angeles, neuměl jsem si však ani představit, že budu v Paříži 2024. Ale v Kalifornii za čtyři roky? To opravdu ne," ozřejmil rodák z Ohia. Kontrakt s Lakers by mu měl ovšem ještě běžet další dvě sezony.

další zajímavé články