středa, 23. 10. 2024
Hezky! Česko má další medaili, tentokrát nečekanou

Hezky! Česko má další medaili, tentokrát nečekanou

Oštěpařka Nikola Ogrodníková získala na olympijských hrách bronz! Přidala tak do sbírky české výpravy v Paříži pátou medaili. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 10. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Třetím pokusem poslala oštěp do vzdálenosti 63,68 metru, od roku 2021 nehodila tak daleko. Vrchol olympijského cyklu jí však klapnul na výbornou a odvrátila velkou hrozbu, tedy že by česká atletika zůstala na Hrách poprvé od roku 1936 bez medaile.

Zlato získala výkonem 65,80 m japonská mistryně světa Haruka Kitagučiová, kterou připravuje český trenér David Sekerák.

A jak vypadal závod české zástupkyně? Ogrodníková začala finále vlažným výkonem pod 60 metrů, druhý pokus přešlápla a hrozilo jí, že se nevejde do osmičlenného užšího finále.

Třetí hod jí ale vyšel náramně, posunula se na třetí místo a už na něm zůstala.

Dál hodily jen mistryně světa Kitagučiová a Jihoafričanka Jo-Ane Van Dyková, jež porazila Češku o pouhých 25 centimetrů. Až za českou reprezentantkou skončila Flor Denis Ruizová Hurtadová z Kolumbie, jednička světových tabulek, a také Polka Maria Andrejczyková.

Ogrodníková při svém druhém startu na nejblyštivější scéně navázala na českou oštěpařskou tradici, kterou naposledy před ní v soutěži žen prodloužila Barbora Špotáková dvěma zlatými olympijskými medailemi a bronzem.

Paráda! Další zlatou přivezl Česku Josef Dostál

další zajímavé články