úterý, 10. 09. 2024
Žádný hráč, který začíná na lavičce, nemůže být spokojený. U mě je to stejné, přiznává Schick

Žádný hráč, který začíná na lavičce, nemůže být spokojený. U mě je to stejné, přiznává Schick

Přes veškerou frustraci z menšího herního vytížení na konci minulé sezony útočník Patrick Schick ujistil, že nepřemýšlí o loučení s Bayerem Leverkusen. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 08. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Osmadvacetiletý český reprezentant to řekl magazínu Kicker. Na otázku, zda přemýšlí o odchodu, také s ohledem na zvýšenou konkurenci po příchodu Francouze Martina Terriera, odpověděl záporně.

"Stali jsme se německými šampiony. Je úplně normální, že je velká konkurence. To pro mě není problém. Jsem připraven bojovat," uvedl Schick, který v minulé sezoně získal s Leverkusenem bundesligový titul a Německý pohár.

Proč nebyl ani na lavičce náhradníků?

Bayer ve středu v Londýně podlehl v přípravném utkání Arsenalu 1:4. Zatímco brankář Matěj Kovář odchytal celé utkání a Adam Hložek mírnil porážku jediným gólem německého mistra, Schick nebyl ani na lavičce. "Patrik měl včera problémy se zády a ráno se necítil dobře. Musíme zjistit, jak je to vážné. Nebyl prostě připraven nastoupit," řekl po zápase trenér Xabi Alonso.

Schick dal před startem sezony najevo, že není spokojen s rolí střídajícího žolíka. "Žádný fotbalista, který začíná na lavičce, nemůže být spokojený. U mě je to stejné," řekl. "Nemohl jsem hrát v důležitých zápasech. To jsem vyjádřil," komentoval rozhovor, který poskytl před startem letního Eura. Ve druhém utkání ve skupině proti Gruzii (1:1) vstřelil svůj jediný gól na turnaji, nedlouho poté se zranil a šampionát pro něj předčasně skončil.

Během přípravy mu vzrostla konkurence poté, co Leverkusen získal útočníka Terriera z Rennes. Německý šampion podepsal s Francouzem smlouvu na pět let a podle médií za něj zaplatil 20 milionů eur (505 milionů korun).

Odhaleno: De Gea předložil vedení Fiorentiny své osobní požadavky...

další zajímavé články