pondělí, 09. 09. 2024
Co to Nedvěd vymýšlí? Mega čistka v Juventusu. Na prodej má být osm hráčů

Co to Nedvěd vymýšlí? Mega čistka v Juventusu. Na prodej má být osm hráčů

Tomu se teda říká čistka. Juventus zařadil osm hráčů z prvního týmu na prodejní listinu, přičemž v pozoru jsou hlavně kluby Premier League , které by o některé borce mohly mít zájem.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 05. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Juventus FC

Turínský klub pod vedením nového manažera Thiaga Motty provádí velké změny po minulé sezóně, kde Stará dáma zklamala a skončila třetí v Serii A.

Přišlo několik velkých posil, včetně Douglas Luize z Aston Villy.

Přestupový expert Fabrizio Romano hlásí, že osmička Federico Chiesa, Wojciech Szczesny, Weston McKennie, Mattia De Sciglio, Arthur Melo, Filip Kostic, Hans Nicolussi-Caviglia a Daniele Rugani jsou během aktuálního okna na prodej.

Motta dal najevo pocity klubu velmi jasně a řekl: "Jsou mimo projekt a musí si najít nový klub. Jsme přesvědčeni, že je to nejlepší možné rozhodnutí. V tuto chvíli klub hledá řešení jinde, musí je najít co nejdříve pro dobro všech."

Pro některé bude snazší než pro jiné najít nový klub, přičemž o Chiesu se bude dlouhodobě zajímat řádka klubů z Premier League a očekává se, že budou předloženy nabídky. Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham a Newcastle jsou spojovány s přestupem 26letého hráče, který za Itálii odehrál 51 zápasů.

Hvězda za pakatel

Bývalý forvard Fiorentiny byl v minulé sezóně stálicí v týmu Juve, odehrál 37 zápasů ve všech soutěžích a vstřelil 10 gólů.

Italská stránka Corriere dello Sport uvádí, že Juventus snížil požadovanou cenu Chiesy na pouhých 15 milionů eur, protože se ho snaží zbavit a vyhnout se jeho ztrátě při bezplatném přestupu v příštím roce.

Z dalších hráčů uvedených na přestup mají někteří zkušenosti s Premier League, bývalý brankář Arsenalu Szczesny je na prodej, stejně jako McKennie a Melo, kteří strávili hostování v Leeds United a Liverpoolu.

Například Szczesny byl spojován s emocionálním návratem do Gunners, aby nastoupil jako záloha za Davida Rayi, pokud Aaron Ramsdale letos v létě odejde.

další zajímavé články