pondělí, 09. 09. 2024
Hrdost, ale i příjemný zmatek. Co se to děje, ptal se zlatý pár

Hrdost, ale i příjemný zmatek. Co se to děje, ptal se zlatý pár

Klidná hra Tomáše Macháče a zkušenosti a kvalita Kateřiny Siniakovové, to byl klíč k olympijskému zlatu. Oba poté nechápali, co se to vlastně stalo. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Skutečně, v klíčových okamžicích čeští zástupci zachovali chladnou hlavu. "Mám štěstí, že si ty stavy neuvědomuju. Necítil jsem se vůbec nervózně. Soustředil jsem se jen na to, jak ten míček vyhrát. Na konci jsme hráli úžasně, samé vítězné míče," pochvaloval Macháč.

Siniaková pak potvrdila, že je skvělou partnerkou do čtyřhry. Roland Garros vyhrála s Coco Gauffovou, Wimbledon s Američankou Taylor Townsendovou. A teď dovedla Macháče ke zlaté olympijské medaili.

"Dokázala jsem, že dokážu hrát a vyhrát s kýmkoliv, na což jsem fakt pyšná. Věřím, že umím dobře volej, nebojím se, baví mě to. To je asi recept," poodhalila Siniaková.

Macháč ji považuje za jednu z nejlepších deblistek na světě. "Rozhodně si to myslím, proto jsem si ji vybral. V tomhle jsem fakt lišák," podotkl s úsměvem.

Trofeje zase Siniaková nerada srovnává. "Každá medaile a trofej je úžasná a má jiné emoce, energii. Jsem pyšná, že jsme tohle dokázali a máme zlato. Na začátku bych tomu nevěřila," dodala.

Bude bronz?

Machář se cítil jako v sedmém nebi. Pro něj to byla první olympijská medaile "Nenapadlo mě, že bych mohl dosáhnout něčeho takového, hlava mi to zatím nebere. Je to pro mě speciální. Tohle se nedá zopakovat, není to pro mě běžné. Užiju si to a doufám, že s Adamem to ještě dotáhneme a že si bronz taky vybojujeme," uvedl Čech, kterého v sobotu čeká zápas o bronz ve čtyřhře po boku Adama Pavláska. 

Šílené scény na olympiádě. Slovenská plavkyně po závodě zkolabovala

další zajímavé články