úterý, 17. 09. 2024
Siniakovou v Paříži nadchla podpora českých fanoušků: Troufám si říct, že to je skoro jako dříve na Fed Cupu

Siniakovou v Paříži nadchla podpora českých fanoušků: Troufám si říct, že to je skoro jako dříve na Fed Cupu

Zatímco ve dvouhře už úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková pod pěti kruhy dohrála, ve čtyřhře spolu s parťačkou Kateřinou Siniakovou pokračují dál a šance na obhajobu zlata z Tokia tak žije.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Radek Vebr / MAFRA / Profimedia

Ostřílená česká dvojice si na pařížských kurtech poradila s japonským dueem Ena Šibaharaová a Šuko Aojamaová a protože už je ve čtvrtfinále, k celkovému úspěchu jí chybí zvládnout už jen poslední tři souboje.

Unavenou Krejčíkovou držela Siniaková

"Jsem ráda, že bilanci mám alespoň padesátiprocentní, že jsme vyhrály aspoň toho debla. Kačka mě držela, drželi mě čeští fanoušci. I když mi singl nevyšel, tak jsem nechtěla v deblu zklamat, chtěla jsem bojovat dál a nechat na kurtu všechno jako v předchozích zápasech," uvedla na pozápasové tiskovce osmadvacetiletá Krejčíková.

Radost z postupu ve čtyřhře měla i Siniaková. "Bylo to určitě náročné. Já si myslím, že jsme to očekávaly. Jsou to dobré deblistky a bylo to náročné, věděly jsme to. Obzvlášť s tím programem, co máme. Takže za mě skvěle zvládnuté, vybojované. Držely jsme se spolu a za mě pak nakonec super výkon," doplnila svou kolegyni, k níž se sportovně vrátila po více než půl roce.

 

Velká výzva pro Macháče, čtvrteční program her ho může vystřelit hned do dvou finále

Také ji nadchla podpora fanoušků, kterou na hrách v areálu Roland Garros všichni čeští tenisté mají.

"Troufám si říct, že to je skoro jako to bývávalo na Fed Cupu, že fanoušci tam jsou, burcují a je to nádherné mít takovou atmosféru," uvedla Siniaková.

další zajímavé články