čtvrtek, 19. 09. 2024
Velká výzva pro Macháče, čtvrteční program her ho může vystřelit hned do dvou finále

Velká výzva pro Macháče, čtvrteční program her ho může vystřelit hned do dvou finále

Tenista Tomáš Macháč (23) se může první srpnový čtvrtek probojovat hned do dvou olympijských finále. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Matthieu Mirville - DPPI Media / DPPI / Panoramic / SIPA

Český reprezentant nejprve zabojuje na pařížské antuce s Adamem Pavláskem o úspěch v mužském deblu a poté se utká o finále také s Kateřinou Siniakovou ve smíšené čtyřhře. Siniaková půjde do akce i s Barborou Krejčíkovou, hrát budou také Karolína Muchová s Lindou Noskovou.

Macháč s Pavláskem se utkají na kurtu Simonne Mathieuové s americkou dvojicí a turnajovými čtyřkami Austinem Krajickem a Rajeevem Ramem. Na stejném dvorci poté Macháč narazí v semifinále mixu po boku Siniakové na kanadský pár Félix Auger-Aliassime, Gabriela Dabrowská.

Češi ve čtyřhře válí! Krejčíková ve dvouhře na OH v Paříži medaili nevybojuje

Osmadvacetiletou Siniakovou bude čekat s Krejčíkovou i čtvrtfinále ženské čtyřhry. Na kurtu číslo 7 se střetnou s ruskými tenistkami hrajícími v neutrálních barvách Dianou Šnajderovou a Mirrou Andrejevovou.

Na druhém největším dvorci Suzanne Lenglenové se pokusí uspět v boji o semifinále také Muchová a Nosková. Jejich duel proti tchajwanské dvojici Sie Šu-wej, Tsao Čch'-a-i začne jako první v pořadí od 12:00.

Čtvrteční program tenisového turnaje na OH:

Kurt Philippea Chatriera: 12:00 Šwiateková (1-Pol.) - Čeng Čchin-wen (6-Čína), Paul (9-USA) - Alcaraz (2-Šp.), 19:00 Djokovič (1-Srb.) - S. Tsitsipas (8-Řec.), Schmiedlová (SR) - Vekičová (13-Chorv.).

Kurt Suzanne Lenglenové: 12:00, 1. zápas: Muchová, Nosková (ČR) - Sie Šu-wej, Tsao Čch'-a-i (Tchaj-wan).

Kurt Simonne Mathieuové: (začátek nejdříve 13:00), 2. zápas: Macháč, Pavlásek (ČR) - Krajicek, Ram (4-USA), 4. zápas: Siniaková, Macháč (ČR) - Dabrowská, Auger-Aliassime (Kan.).

Kurt č. 7: (začátek nejdříve 14:00), 2. zápas: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Andrejevová, Šnajderová (AIN).

další zajímavé články