úterý, 17. 09. 2024
Liverpool odmítá nabídku Marseille: Wataru Endo zůstává

Liverpool odmítá nabídku Marseille: Wataru Endo zůstává

Liverpool se rozhodl odmítnout nabídku ve výši 11,8 milionu liber od francouzského klubu Olympique Marseille za svého záložníka Wataru Enda uvedl potrál BBC.


  • autor: Radek Valenta
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Tento 31letý japonský reprezentant, který přišel do Liverpoolu ze Stuttgartu loni v srpnu za přibližně 16,2 milionu liber, si během své debutové sezóny na Anfieldu vybudoval pevnou pozici v týmu. Endo nastoupil do 29 zápasů, ve kterých se mu podařilo skórovat pouze jednou, pomohl klubu ke třetímu místu v Premier League.

Marseille, vedená Robertem de Zerbim, který čelil Endovi jako trenér Brightonu v minulé sezóně, projevila vážný zájem, ale Liverpool se rozhodl svého klíčového hráče neprodávat. Tento krok přichází v době, kdy Reds zvažují další možnosti a zatím neprovedli žádné letní posily po příchodu nového trenéra Arne Slota.

Arne Slot: Nový manažer, nový směr

Arne Slot, bývalý trenér Feyenoordu, byl jmenován trenérem Liverpoolu po odchodu Jürgena Kloppa. Slot přinesl do klubu nové taktické přístupy a zaměřil se na stabilizaci obrany a zlepšení středové řady. Přestože se očekávalo, že Liverpool bude aktivní na přestupovém trhu, klub se zatím soustředí na udržení stávajících hráčů.

Endo, známý svou defenzivní silou a schopností kontrolovat tempo hry, se stal důležitou součástí Liverpoolu. Jeho univerzálnost a zkušenosti přidávají hodnotu týmu, který se snaží vrátit na vrchol Premier League. Odmítnutí nabídky Marseille ukazuje, že klub vnímá Enda jako klíčový prvek své budoucí strategie.

Liverpool také čelí dalšímu zájmu o Enda z německých klubů. Záložník, který před příchodem do Anglie strávil několik let v německé Bundeslize, má stále vysokou hodnotu na evropském trhu. Přestože nabídka Marseille byla významná, Liverpool věří, že Endo má pro tým větší hodnotu než jen finanční zisk.

 

další zajímavé články