neděle, 08. 09. 2024
Maloměřice mají odlepit ode dna bývalí hráči extraligového mistra

Maloměřice mají odlepit ode dna bývalí hráči extraligového mistra

SHC Maloměřice byly v loňském ročníku nejhorším týmem základní části, v bojích o udržení se však dokázaly vyhnout přímému sestupu. K lepším příčkám v nadcházející sezoně mají přispět bývalí hráči Karviné.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: SHC Maloměřice

Brněnský celek měl loni po konci základní části české nejvyšší soutěže na kontě pouhé čtyři body. Poslední tým tabulky měl jistotu přímého sestupu, a tak se Brňané nutně potřebovali zvednout. V nadstavbové části o udržení měli v tabulce na dohled pouze Hranice a Strakonice. Tyto výběry dokázaly posbírat pouze o dva, respektive čtyři body více.

Maloměřicím se nakonec podařilo dostat pod sebe Hranice, které tedy držely v rukách sestupového černého Petra. V baráži o udržení čekala na Majlont Litovel, která měla také zkušenosti z dřívějšího působení v extralize. Dvojzápas lépe zvládli Jihomoravané a rozhodli o svém setrvání mezi tuzemskou elitou.

Před novou sezonou si však v Brně byli vědomi nutnosti posílit kádr, a tak se poohlédli po nových akvizicích. Maloměřice prozatím ohlásily příchod dvou nových tváří. Oba hráči přitom dorazili z tábora úřadujícího českého šampiona HCB Karviná.

Posily přichází z kádru extraligového mistra

První akvizicí je pivot Nicolas Noworyta. Třiadvacetiletý hráč sbíral v posledních třech ročnících zkušenosti ve Frýdku-Místku a Hranicích. S boji ve spodních patrech tabulky tak má své zkušenosti, přesto by se měl stát jedním ze stavebních kamenů nové koncepce klubu, který by se chtěl posunout tabulkou do vyšších pater.

V Brně se navíc setká s bývalými spoluhráči z Karviné, jako například s Janem Muchou, Michalem Vaňkem, či další novou posilou Majlontu Davidem Růžou. Právě od této střední spojky si Maloměřice hodně slibují.

Růža totiž patří ke kreativním hráčům, kteří jsou schopni dirigovat hru. Čtyřiadvacetilý hráč dostával prostor pravidelně i ve finálových sériích s Plzní v posledních letech, a nyní je připraven pozvednout hru Maloměřic na vyšší úroveň. Podaří se Brňanům naplnit jejich očekávání, nebo budou opět odkázaní na boj o přežití?

Nové Veselí zbrojilo v zahraničí, potvrdilo příchody z Balkánu i bývalé portugalské kolonie

další zajímavé články