neděle, 08. 09. 2024
Potížista Růžička. Za napadení u bazénu ho už odsoudili Novotný, Kalašnik i vlastní trenér

Potížista Růžička. Za napadení u bazénu ho už odsoudili Novotný, Kalašnik i vlastní trenér

Před rokem mlátil muže v bezvědomí, před týdnem s dvojicí kumpánů zbil chlapíka na koupališti. Taková je vizitka kontroverzního českého thajboxera Tadeáše Růžičky, od kterého dávají ruce pryč už i bojoví “kolegové“. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Po jeho trenérovi Ondřeji Hutníkovi se proti němu ostře vymezily i hlavní tváře Oktagonu. Tedy spolumajitel organizace Ondřej Novotný s bojovníkem Andrejem Kalašnikem, kteří na adresu nepoučitelného reprezentanta Spejbl gymu promluvili v nejnovějším dílem MMA Letem Světem. A ani trochu ho nešetřili.

Zrovna od Novotného ale kritika na adresu Mawara určitě nepřekvapila. Hodně nemilosrdný byl k němu už loni, kdy mu za jeho noční fackovací etudu v ulicích Prahy udělil doživotní zákaz startovat v Oktagonu. Tehdy byl některými lidmi z branže kritizován, že i Mawar si zaslouží druhou šanci, další Růžičkovo řádění ale dalo Novotnému za pravdu.

“Po lidské stránce je pro normálního člověka šílenství, když potká někoho, jako je Růžička, který se s dalšími kámoši rozhodne se do tebe opřít. To za mě nemůže nikdy skončit dobře. Dostal jsem z několika míst zprávy, že už má sdělené obvinění, ale že si ho tam nenechali. Pokud se nepletu, tak posledně tři a půl roku podmínka a frajer, kterého odvezli a kterého tam zmasakrovali, tak by měl mít nějaké zlomeniny. Je to neoficiální, jen co mi lidi psali, ale zlomeniny v obličeji, to by bylo těžké ublížení na zdraví. Celý problém je v tom, že ten člověk byl úplně vypnutý,“ konstatoval boss Oktagonu ve svém youtubovém vysílání a pro jistotu znovu potvrdil, že Růžička má do jeho show dveře navždy zavřené.

“Mně to zkrátka vadí. Zařekl jsem se, že nikdy nedostane zápas v Oktagonu, protože veškeré meze to překročilo už hodně dávno. Nejde něco dělat donekonečna. Za mě je to zkrátka šílenství,“ řekl Novotný a podobně mluvila i jeho velká hvězda Kalašnik.

S tím rozdílem, že ten byl k Mawarovi ještě nelítostnější, i jeho ostrá slova byla ale zcela logická. “Mě na tom se­*e nejvíc to, že se najdou lidi, kteří si tohle přečtou v Blesku a my (bojovníci) pak kvůli tomu přicházíme o sponzory. Do MMA totiž nevstoupí žádný velký sponzor ani firma, když vidí tyhle články. Lidé, kteří MMA neznají, to mají na očích. Ten náš sport to posouvá tam, kde byl dřív, tedy v garážích a sklepech. I proto mě to fakt s*re z pohledu zápasníka. I Jiří (Procházka) se dřív rval na diskotékách, ale trenérský tým ho ukočíroval a změnil mu život. Každý si zaslouží druhou šanci, jenže u Mawara je tu už asi šestá nebo sedmá. Potřebuje nad sebou tvrdší vedení,“ vzkázal do Spejbl gymu, který přitom nad Růžičkou doposud držel ochrannou ruku. I to už se ale nejspíš změnilo.

“Pro nás samotné je to smutné. Už nevíme, co dál. Tadeáš nám všechno odkýve, pak ale dojde ke zkratu a stane se tohle. Jsme z toho už vyřízení a na nervy. Dostáváme hejty od lidí a budeme to muset řešit,“ popsal pro CNN Prima News trenér a majitel gymu Ondřej Hutník.

“Myslím si, že to bude mít velký vliv na jeho kariéru. Je to na promotérech, ale jestli se prokáže, že to byl Tadeáš, je to velký prohřešek proti kodexu bojovníka. Jestli mu dá nějaká organizace zápas, tak to pro mě nebude pochopitelné,“ dodal známý promotér postojových zápasů Martin Wodecki.

Kuriózní na tom je, že jen pár dní před vypuknutím obřího skandálu podepsal Růžička životní smlouvu. V únoru se má v RFA pobít s dosud neporaženým kickboxerem Václavem Sivákem, teď je ale jejich milionový souboj zjevně v ohrožení. Je dost možné, že vzhledem ke své podmínce půjde Růžička spíš do vězení…

další zajímavé články