neděle, 08. 09. 2024
Nejvíce utrácející klub současnosti? Překvapivě žádný z velikánů, vévodí nový člen Ligy mistrů

Nejvíce utrácející klub současnosti? Překvapivě žádný z velikánů, vévodí nový člen Ligy mistrů

Léto je v plném proudu a spolu s ním i celý velký přestupový kolotoč. Některé kluby jsou zatím překvapivě klidné, jiné naopak posilují ostošest.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Aston Villa FC

Takový Liverpool si s posilami zatím moc netyká, ale to vesměs ani Manchester City. Naopak nejvíce se snaží svůj kádr posílit Aston Villa, která si minulou sezonu dokonale splnila roli černého koně a vybojovala si dokonce účast v prestižní Lize mistrů.

Právě nejvrcholnější evropská soutěž má být motivem, který Ville dovoluje vyhodit z kopýtka a vytvořit si kádr, který bude schopný konkurovat těm nejlepším.

Nejdražším dosavadním přestupovým cílem je záložník Onana, jenž přišel z Evertonu a Aston Villu vyšel na 60 milionů eur. Sekunduje mu nizozemský krajní bek Ian Ethan Maatsen, který se svou komplexností neztratí ani na křídle. Trojlístek nejdražších hráčů uzavírá útočník Cameron Archer, který do Birminghamu přichází ze Sheffieldu United.

Onana: €60M
Maatsen: €44.5M
Archer: €16.65M
Philogene: €16M
Iling-Junior: €14M
Dobbin: €11.8M
Barrenechea: €8M
Barkley: €5.9M

Aston Villa minulou sezonu skončila v Premier League na příjemném čtvrtém místě, na které by ráda navázala. Dle trenéra Unaie Emeryho tím navýšila laťku, která by se teď mohla stát jejím standardem.

„Příliš lidí nám nevěřilo, ale my si splnili své cíle. Možná bych dokonce řekl, že jsme je ještě předčili a potvrdili si, že na to máme a že když pracujeme jako kolektiv, tak můžeme zvládnout všechno. Teď bychom to rádi zopakovali, což samozřejmě nebude snadné, ale snažíme se k tomu přistupovat tak, že jsme minulou sezonu stanovili nějakou metu a teď ji budeme chtít minimálně vyrovnat,“ prozradil španělský kouč na tiskové konferenci.

Villa započne nový ročník Premier League 17. srpna duelem s West Hamem. Následně se postaví proti Arsenalu a Leicesteru City. Uvidíme tedy, co nám Emeryho družina navaří tentokrát.

další zajímavé články