neděle, 08. 09. 2024
OH Paříž 2024: Terče v lukostřelbě i sportovní střelbě budou čelit přesné mušce českých sportovců

OH Paříž 2024: Terče v lukostřelbě i sportovní střelbě budou čelit přesné mušce českých sportovců

Letní olympijské hry v Paříži startují již 23. července a neobejdou se bez české účasti. Naše výprava nakonec zahrnuje celkem 113 sportovců a o cenné kovy se budou rvát i střelbě. Nebylo by to prvně, co se podařilo zaznamenat v těchto disciplínách úspěch, ale konkurence je jako na každých hrách velká.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Miliony diváků po celém světě budou Letní olympijské hry v Paříži sledovat u televizních obrazovek. V Česku se tak stane skrze stanici Eurosport či Českou televizi, ale najdou se i tací, kteří budou chtít vidět své krajany na živo. A vyplatí se to určitě i v disciplínách sportovní střelby a lukostřelby.

Lukostřelbu bude hostit Esplanade des Invalides. Rozsáhlý zelený prostor naproti hotelu Hôtel des Invalides přímo v centru Paříže je na západní a východní straně ohraničen řadami stromů, bezvětrné počasí a nezapomenutelnou atmosféru, kterou si užijí sportovci i fanoušci. Co nejlépe bude chtít terč zasáhnout Marie Horáčková nebo Adam Li.

Poměrně širokou škálu disciplín nabízí sportovní střelba. Ta se odehraje na Centre National de Tir de Châteauroux. Česká republika zde bude mít celou řadu želízek v ohni. Veronika Blažíčková to zkusí se vzduchovou puškou v individuální soutěži i smíšeném týmu či s třípolohovou malorážkou. Ve stejných sportech se představí také Jiří Přívratský.

Vzduchová pistole je mezi českými sportovci oblíbená, proto si na tuto disciplínu věří i Matěj Rampula. Toho budou moci diváci spatřit v akci také s rychlopalnou pistolí. Mezi účastníky bude figurovat v tomto sportu také Martin Podhráský.

Jiří Lipták by chtěl navázat na minulé úspěchy v trapu, Petr Nymburský se představí v třípolohové malorážce. Se vzduchovou puškou umí zacházet více než dobře František Smetana a ve skeetu individuálním i smíšeném týmu budou Barbora Šumová a Jakub Tomeček.

další zajímavé články