neděle, 08. 09. 2024
Nicklas Lidström: Trhá mi to srdce, když se Detroitu nedaří. Teď makáme do morku kostí, abychom to změnili

Nicklas Lidström: Trhá mi to srdce, když se Detroitu nedaří. Teď makáme do morku kostí, abychom to změnili

Málokterý hráč se může pochlubit statistikou, že během celé své aktivní kariéry nikdy nechyběl v playoff. Nicklas Lidström je výjimkou, která nyní trpí, když vidí, jak se jeho milovanému celku nedaří.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Detroit Red Wings

Detroit Red Wings dlouhá léta patřil k těm nejlepším týmům celé NHL. Pravidelěn působil v playoff a vždy jevil ty nejvyšší ambice. K zásadnímu zlomu došlo v sezoně 2016/17, která ukončila pětadvacetiletý “strike”, jímž se tým s jedenácti vyhranými Stanley Cupy mohl pochlubit. 

Každá série jednou končí, to je víceméně ve sportu pochopitelné, ale málokdo mohl čekat, že jindy hvězdné mužstvo narazí na novou překážku. A tou je se do playoff vůbec dostat. 

Red Wings se záhy začali hledat a ocitli se v jedné zdlouhavé přestavbě. A když už se zdálo, že jejich práce někam povede, tak je do bonusové části sezony nepustila smůla v podobě nižšího počtu výher (Detroit měl tuto sezonu stejně bodů jako Washington, který postoupil na úkor většího počtu vítězství v základní hrací době). 

“Ani si neumíte představit, jak mi to trhá srdce, když vidím, jak se Detroitu teď nedařilo. Samozřejmě, každý den nemůže být posvícení, ale tohle bylo skoro jako nějaký zlý sen, ze kterého jsme se nemohli probudit,” nechával se slyšet někdejší skvělý obránce Lidström, který nyní v Detroitu zastává roli viceprezidenta pro hokejové záležitosti.

Naděje na lepší zítřky  

“Rád bych, aby se kluci do toho zase dostali. Teď je to hodně i má záležitost, a proto s týmem budeme usilovně pracovat na tom, aby příští sezona byla ta zlomová. Abychom udělali krok, který nás v playoff udrží ne pro jednu, ale pro několik dlouhých sezon po sobě,” prohlásil v rozhovoru pro NHL.com. 

Red Wings tomuto cíli jdou usilovně naproti. Do svého kádru přidali ostřílené borce, jako jsou Patrick Kane či Wladimir Tarasenko, ke kterým se přidal ještě ověřený gólman Cam Talbot. Tito zkušení borci přišli za jediným účelem – prolomit onu černou sérii. 

“Již tuto sezonu jsme měli blízko k tomu, abychom to prokletí konečně zlomili. A když nám to jen o chloupek uniklo, tak to v nás zanechalo takovou hořkou pachuť, které se chceme zbavit,“ přidal se k Lidströmovi generální manažer Yzerman. 

“Chceme se dostat nejenom do playoff, ale zároveň chceme vybudovat tým pro budoucnost. Chceme dát do kupy silné jádro mladých a perspektivních hráčů, kteří nás do playoff budou dostávat pravidelně,“ sdílel přání se svým kolegou.

další zajímavé články