pátek, 18. 10. 2024
Olympiáda v Paříži? Můj poslední profi turnaj, oznámila bývalá světová jednička

Olympiáda v Paříži? Můj poslední profi turnaj, oznámila bývalá světová jednička

Někdejší tenisová světová jednička Angelique Kerberová se na olympijských hrách v Paříži rozloučí se svou bohatou sportovní kariérou. Německá reprezentantka oznámila, že půjde o její závěrečný sportovní turnaj.


  • autor: Ondřej Hlaváč
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

36letá tenistka má na svém kontě tři grandslamové tituly, v tomto ohledu je na tom mezi německými tenistkami lépe už pouze legendární Steffi Grafová. Kerberová oznámila konec kariéry na svém oficiálním instagramovém účtu, což rozesmutnilo celou řadu jejích fanoušků.

"Můžu již nyní sdělit, že na olympiádu v Paříži nikdy nezapomenu, jelikož půjde již s jistotou o můj poslední profesionální turnaj v roli tenisové hráčky. Ačkoliv je toto rozhodnutí nejspíš správné, necítím to tak. A to jednoduše proto, že sport miluju z celého svého srdce," napsala na Instagramu Kerberová.

A dodala ještě: "Jsem vděčná za vzpomínky a možnosti, které mi sport dal." Po skončení olympiády už se bude Kerberová věnovat jiné životní roli, roli matky. Před necelým rokem a půl se totiž poprvé stala matkou, což převrátilo její svět naruby a změnily se jí i určité priority.

Po mateřské dovolené se Kerberová vrátila na tenisové kurty na konci minulého roku, avšak už se jí nedařilo tak, jako tomu bylo dříve. Na Australian Open, Roland Garros i Wimbledonu se bývalá světová jednička musela s grandslamovým turnajem loučit již po prvním kole.

Kerberová na olympijských hrách získala v roce 2016 v brazilském Riu de Janeiro stříbrnou medaili. Triumfovat dokázala v minulosti na Australian Open, US Open a Wimbledonu. Na profesionálním okruhu celkem získala Kerberová během své dlouhé a zářivé kariéry 14 trofejí.

další zajímavé články