neděle, 08. 09. 2024
Odchod z Plzně? V USA žijeme sen, říká Bucha

Odchod z Plzně? V USA žijeme sen, říká Bucha

Když šestadvacetiletý Pavel Bucha přestupoval z Plzně do Spojených států, mnozí se divili, že nezkusí radši angažmá v západní Evropě. On sám ale svého kroku absolutně nelituje. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Cincinnati

Jeho Cincinnati je ve Východní konferenci MLS na druhém místě za Interem Miami a patří mezi největší favority na celkový triumf, Bucha k tomu navíc mocně přispívá, je pevnou součástí základní sestavy. je vždy v základní sestavě. Ke čtyřem brankám přidal dvě asistence.

Aby toho nebylo málo, už čtyřikrát slavil gól, k tomu dvakrát pomohl asistencí. 

"Neřekl bych, že bych něco podobného čekal, spíše jsem v něco podobného doufal,“ řekl fotbalista v rozhovoru pro 90 minut. „Můj začátek tady v Americe hodnotím velmi pozitivně. Z fotbalového pohledu se mi tady velmi líbí, dobře se mi tady pracuje. S manželkou se nám tady žije snově a jsme moc spokojení."

Cincinnati se přitom v odhadech expertů na předních příčkách úplně nepohybovalo.

„Domnívám se, že je to hlavně o lidech tady v klubu, prakticky odshora až dolů. Je tu spousta schopných a šikovných lidí, kteří dělají dennodenně dobrá rozhodnutí, co se týče posunu týmu vpřed,“ zamyslel se záložník.

Cincinnati by tím pádem rádo minimálně navázalo na poslední úspěšný ročník a dostalo se do závěrečných kol play off. „Věřím, že se takto nahoře pohybovat na konci sezony budeme."

další zajímavé články