pátek, 18. 10. 2024
Havířov se mění k nepoznání. Rád by postoupil do MSFL, už o víkendu přivítá v poháru Třinec

Havířov se mění k nepoznání. Rád by postoupil do MSFL, už o víkendu přivítá v poháru Třinec

Loňskou sezonu v Divizi F končil Havířov čtyřmi výhrami v řadě, díky kterým nakonec obsadil třetí místo se ztrátou jen pěti bodů na vítěznou Hlubinu. Letos má MFK ambice vůbec nejvyšší, rád by postoupil do MSFL a v létě pro to udělal, co se dalo.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V zimě se do kádru havířovského celku nečekaně vydal Jan Laštůvka, jenž ale v letošní sezoně bude působit spíše jako poradce trenérů. V týmu bude mít pozici trojky.

Havířov, který v uplynulém ročníku Divize F obsadil třetí místo, se ale v létě vydal cestou výrazného posilování, především do útoku. Novou akvizicí MFK je Adam Varadi, který před dvaceti lety slavil ligový titul s ostravským Baníkem. Loni nastupoval za Frýdlant nad Ostravicí, letos se pokusí s Havířovem vybojovat MSFL.

Další posilou do útoku je Nemanja Kuzmanovič. I srbský ofenzivní záložník má zkušenosti s Baníkem. Za ostravský celek odehrál 151 utkání, ve kterých nasázel pětadvacet branek a přidal sedmnáct asistencí.

Loni hrál Kuzmanovič v kyperském celku Nea Salamis, nyní bude největší hvězdou Havířova. Do něj zamířili mimo jiné také Jakub Teplý a Nikola Zavadil, syn legendárního záložníka Opavy a brněnské Zbrojovky.

Havířov v přípravě zdolal Frýdek-Místek i rezervu Karviné a nyní doufá, že ideálně načasoval formu na nedělní předkolo MOL Cupu proti třetiligovému Třinci.

"Jsou favorité, pro ně je povinnost postoupit. My můžeme pouze překvapit. Náš tým má každopádně skvělou chemii, spojily se výborně všechny generace a tréninková morálka je taktéž velmi dobrá. Věřím, že proti Třinci nám co nejvíce pomohou i naši fanoušci," řekl pro magazín Patriot trenér MFK Tomáš Mrázek. Havířov přivítá Třinec v neděli 28. července od 10:15.

další zajímavé články