neděle, 08. 09. 2024
Rodríguez si na Copa América řekl o návrat do Evropy, ve hře jsou tři španělské celky

Rodríguez si na Copa América řekl o návrat do Evropy, ve hře jsou tři španělské celky

James Rodríguez se na ukončeném mistrovství Ameriky stal nejlepším hráčem turnaje a znovu si řekl o značnou pozornost. Bývalého ofenzivního středopolaře Realu Madrid či Evertonu lákají opět na Pyrenejském poloostrově. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Třiatřicetiletý záložník pomohl Kolumbii svými skvělými výkony až do finále Copa América. V šesti zápasech zaznamenal jednu branku, ale především šest asistencí. Díky tomu se nakonec i přes porážku proti Argentině stal nejlepším hráčem turnaje.

A nyní by se mohl středopolař Sao Paula vrátit do Evropy. A to deset let poté, co si na světovém šampionátu vybojoval angažmá v madridském Realu. V La Lize měl impozantní úvod, ale v dalších letech už přišlo strádání.

Svou kariéru částečně oživil v Bayernu Mnichov, po návratu do Madridu ale přišel definitivní konec. Po jedné sezoně v Evertonu odešel do Kataru, následně se mihl v Olympiakosu, ale nyní už druhým rokem působí v Brazílii.

To by ale rádo změnilo několik španělských klubů, které Rodríguezovi nabízí návrat mezi evropskou smetánku. Dle španělského webu Cope nabízí Kolumbijci dvouletou smlouvu Celta Vigo, jež se v loňské sezoně trápila a skončila až na třinácté pozici.

Zájem mají mít také Atlétiko Madrid a Real Betis a rodák z Cúcuty tak rozhodně má na výběr. V nedávných dnech byl Rodríguez spojován také s návratem do Premier League. Zprávy hovořící o zájmu Nottinghamu Forest a Aston Villy ale byly zdárně vyvráceny.

další zajímavé články