neděle, 08. 09. 2024
Světová špička ženského tenisu přistála v Paříži: Připraveny na olympijské zážitky

Světová špička ženského tenisu přistála v Paříži: Připraveny na olympijské zážitky

Paříž se stala středobodem tenisového světa. Nejlepší hráčky se sjely do francouzského hlavního města, aby se připravily na nadcházející olympijské hry. Jak probíhají jejich přípravy a co od nich můžeme očekávat?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Do Paříže se sjely nejlepší tenistky světa, aby se připravily na nadcházející olympijské hry v Paříži 2024. Od světové jedničky Igy Swiatekové po bývalou šampionku Naomi Ósakaovou, každá z nich má za cíl získat cennou olympijskou medaili.

Tým USA dorazil ve velkém stylu, v čele se světovou dvojkou Coco Gauffovou, která si zde odbude svůj olympijský debut. Gauffová, spolu s kolegyněmi Jessicou Pegulaovou, Danielle Collinsovou, Emmou Navarrovou a Desirae Krawczykovou, tvoří tým plný talentu a odhodlání. Iga Swiateková, úřadující šampionka French Open, se bude soustředit na zisk medaile ve dvouhře, jelikož její partner ve smíšené čtyřhře, Hubert Hurkacz, musel odstoupit kvůli zranění.

Bianca Andreescuová, vítězka US Open 2019, se připravuje na svůj olympijský debut za Kanadu a fanouškům poskytla pohled na olympijské kurty Roland Garros. Pro mnohé bude změna z tradičních zelených postranních kurtů na olympijské vizuálním zážitkem.

Alcaraze nebo Sinnera už Djokovič nikdy neporazí, predikuje bývalý šampion Roland Garros

Naomi Ósakaová, která zapálila olympijský oheň v Tokiu, slíbila, že si tentokrát olympijské zážitky více užije. Poslední účast na olympiádě jí totiž nepřinesla tolik radosti, jak doufala.Australanka Daria Savilleová se mezitím stala virtuální reportérkou, která na Instagramu sdílí záběry ze zákulisí olympijské vesnice. Spolu s Ellen Perezovou prozkoumávají každé zákoutí olympijského areálu. Španělky Sara Sorribesová Tormová a Cristina Bucsaová jsou připraveny na antukové kurty Roland Garros, kde budou usilovat o co nejlepší výsledky.

Olympijský tenisový turnaj v Paříži slibuje být jedinečnou přehlídkou špičkového tenisu, kde se střetnou nejlepší hráčky světa, aby bojovaly nejen o medaile, ale také o čest svých zemí. Jaké překvapení a dramatické momenty nám přinese? To ukáže už nadcházející týden.

 

 

další zajímavé články