pátek, 18. 10. 2024
Hubert Hurkacz se nezúčastní olympiády

Hubert Hurkacz se nezúčastní olympiády

Polský hráč Hubert Hurkacz se kvůli zranění odhlásil z olympijských her v Paříži. Má poraněné koleno z Wimbledonu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nadcházejících olympijských her se nezúčastní Polák Hubert Hurkacz, jenž si tento měsíc ve Wimbledonu poranil koleno. Hurkacz, nasazený jako sedmý, se zranil během zápasu druhého kola, když se ve čtvrtém setu pokusil o úder proti Arthuru Filsovi. Hra byla přerušena, aby mohl trenér ošetřit jeho koleno, ale po obnovení hry musel Hurkacz odstoupit.

Polský kontingent, který cestuje na olympijské hry 2024 do Paříže, tak přišel o možnou medaili. Tenisoví nadšenci po celém světě vyjádřili lítost nad Hurkaczem, který měl být jednou z hvězdných atrakcí olympiády.

Andy Murray končí! Na olympijských hrách napíše finální tečku za svojí kariérou

Hurkaczovo zranění přišlo jako rána pro jeho olympijské ambice, zejména po jeho nejlepší grandslamové jízdě do semifinále Wimbledonu, kde porazil Rogera Federera v jeho posledním zápase kariéry.

Hurkacz měl skvělý vstup do sezóny, když se na Halle Open 2024 dostal až do finále. Zdálo se, že je ve skvělé formě a během Wimbledonu 2024 byl jedním z uchazečů o titul. Hurkaczova cesta však předčasně skončila poté, co odstoupil ve druhém kole po ošklivém zranění kolena.

O téměř tři týdny později Hurkacz na Instagramu přinesl smutnou zprávu o svém odstoupení z olympijských her.

 

 

 

další zajímavé články