pátek, 18. 10. 2024
Andy Murray končí! Na olympijských hrách napíše finální tečku za svojí kariérou

Andy Murray končí! Na olympijských hrách napíše finální tečku za svojí kariérou

Britský tenista Andy Murray potvrdil, že po svém představení na Olympijských hrách v Paříži završí svoji bohatou kariéru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Sedmatřicetiletý Murravy bude v Paříži startovat na tenisových dvorcích naposled. Informoval o tom sám na síti X po svém příjezdu do francouzského hlavního města. Pod pěti kruhy bude však Murray mít na co navazovat.

Britskému hráči se v dosavadní kariéře podařilo na olympijských hrách nasbírat hned tři medaile. Své první zlato získal Murray na domácí půdě v Londýně v roce 2012. Tehdy se mu podařilo ovládnout turnaj mužské dvouhry.

Macháčovi generálka na OH nevyšla, Menšík postupuje dál

Singl mu pak vyšel ze všech nejlépe i o čtyři roky později. V Riu de Janeiru dokázal obhájit své prvenství z Londýna, a svojí sbírku pak rozšířil v mixu na hrách v Tokiu v roce 2020. Tam se poprvé v kariéře stal na olympijských hrách poraženým finalistou.

Bývalá světová jednička je aktuálně v žebříčku ATP až na 121. místě. Ve své sbírce trofejí má dvě vítězství z Wimbledonu z let 2013 a 2016, a vyhrál rovněž US Open. Ještě do loňského roku Murrayho vedl český trenér Ivan Lendl. Po zdravotních lapáliích se však Brit rozhodl po svůj finální start.

další zajímavé články