pátek, 18. 10. 2024
Legendární zápasnice si vytyčila podmínku, která musí být splněna, aby se vrátila do UFC

Legendární zápasnice si vytyčila podmínku, která musí být splněna, aby se vrátila do UFC

Cristiane „Cris Cyborg“ Justino se nebrání návratu do UFC. Uvítá především případnou odvetu s Amandou Nunes, která ji kdysi porazila. Potřebuje pouze vědět, že to s ní v UFC myslí vážně.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Flickr

Brazilská veteránka poslední léta působila v Bellatoru, kde se stala jasnou a nezpochybnitelnou šampionkou pérové váhy, načež zavítala do boxerského ringu, kde dominovala podobně stejně jako v MMA. Stále tedy platí, že se její poslední prohra datuje k 29. prosinci 2018, kdy na brzké KO podlehla Amandě Nunes.

Právě proti této protivnici je Cyborg připravena si střihnout odvetu. Cítí totiž, že by ji případným návratem do UFC mohla vytáhnout z důchodu. Podobně jako ji z důchodu tahá Kayla Harrison.

„Amanda sice pověsila rukavice na hřebík, ale už teď mluví o tom, že se vrátí zpátky. Budu jedině ráda, protože tohle je asi poslední možnost, jak bychom se my dvě mohly proti sobě postavit a uzavřít ten příběh,“ pravila Cyborg, jež na jaře minulého roku podepsala novou, blíže nespecifikovanou smlouvu s Bellatorem. Ta by ji však měla dovolit opustit organizaci. Podobně, jako jí dovoluje účinkovat v boxerském ringu.

Pokud Dana White chce, nechť jí učiní nabídku. Ale musí ji myslet vážně. „V UFC jsem zažila dobré, ale i zlé chvilky. Stále si o sobě myslím, že jsem nejlepší bojovnicí planety, a jestli je zde způsob, jak to dokázat, pak to je jedině odveta s Nunes. A když je tu i Kayla Harrison, tak můžeme vymyslet něco vskutku zajímavého,“ pověděla brazilská šampionka plátku Combate.

Cyborg, Nunes a Harrison jsou tři nejlepší MMA bojovnice planety. Amanda už je rok v důchodu (ze kterého se chce vrátit), Cyborg do něho zanedlouho také vstoupí. Kayle je 34 let, a tak má nějaké roky bojové zábavy ještě před sebou.

Dana White se nechal slyšet, že by rád uspořádal souboj mezi Nunes a Harrison, neboť má opravdu obří potenciál. Pokud se do toho přimotá ještě Cyborg, byl by to vskutku sen.  

další zajímavé články