neděle, 08. 09. 2024
Neúspěch Anglie na EURU jde za Ricem, je to strašně přeceňovaný hráč, nešetřil kritikou Van der Vaart

Neúspěch Anglie na EURU jde za Ricem, je to strašně přeceňovaný hráč, nešetřil kritikou Van der Vaart

Anglie to s trochu odřenýma ušima dotáhla až do finále fotbalového EURA, kde však podobně jako před třemi lety zůstala stát před mistrovskými branami.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Depositphotos

Mistroství Evropy se kvůli koronaviru hrálo v roce 2021, kde se Anglie rovněž probojovala až do finále, kde ovšem v penaltové loterii nestačila na Itálii. Jen o tři roky později se kvalitou nadupané mužstvo dostalo do finále znovu – kritici by řekli že nezaslouženě – a opět v něm padlo. Tentokrát ovšem v regulérním čase, a to 1-2 Španělsku.

Nejčastějším terčem kritiky byl po celou dobu šampionátu trenér Gareth Southgate, který ten tlak nakonec nevydržel a i přes „uspokojivé“ druhé místo z pozice šéfa týmu rezignoval. Pochybné taktiky ale nebyly jediným důvodem této krkolomné cesty, která se po celou dobu až do finále častokrát opírala o štěstí. Na vině údajně byli i nějací hráči.

„V případě Southgatea mi přišlo, že jsou na něj lidé vyloženě až vysazení, ale on svým způsobem dělal, co mohl. Jediné, co bych mu vyčetl, je to, že si více nevšímal hráčů v poli, protože se ten tým dal kolikrát složit lépe,“ uvedl dnes již vysloužilý fotbalista Rafael van der Vaart pro plátek de.telegraaf.

„Slabý článek byl v záloze, kde hrával Declan Rice. Kolikrát se sám sebe ptám: ‚Vážně je tohle hráč, za kterého dal Arsenal 100 milionů eur?‘ Co on jako na tom hřišti dělá? Vrací se zpátky pro přihrávky, jen aby ten míč opět odevzdal obráncům. Takový hráč je upřímně úplně zbytečný. Strašně přeceňovaný, bez nápadité myšlenky. Váš tým kvůli němu přichází o drahocenný čas,“ konstatoval bývalý nizozemský reprezentant, jenž na klubové úrovni oblékal dresy Ajaxu, Realu, ale i Tottenhamu. Jeho kritika tedy může být i osobní.

„Pokud byste opravdu měli investovat 100 milionů do nějakého hráče, pak musí umět přihrávat dopředu. Rice tuhle vlastnost postrádá, kvůli čemuž není ničím výjimečný, jak ho mnozí vidí,“ sepsul Rafael van der Vaart současnou oporu Arsenalu.  

další zajímavé články