neděle, 08. 09. 2024
Pikantní změna v hokeji! Česká hvězda dala košem Rusku, jde do Curychu

Pikantní změna v hokeji! Česká hvězda dala košem Rusku, jde do Curychu

Někdejší kapitánka českého národního týmu žen Alena Polenská (Mills) jde za novou štací, po konci smlouvy v ruské Ufě bude nově hrát ve švýcarském Curychu.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

 

Klub z Curychu v uplynulé sezoně ovládl podeváté ligovou soutěž, celkově je držitelem deseti prvenství ve Swiss Cupu. Polenská tak jde k rozeným vítězkám.

„S přibývajícím věkem jsem se naučila nemít příliš velká očekávání, ale být otevřená novým věcem a vždy se naučit něco nového. S tímto vědomím se těším na Curych, chci poznat švýcarskou kulturu na ledě i mimo něj a přinést do týmu své zkušenosti z různých zemí a vše, co jsem se za tu dobu naučila,“ řekla česká útočnice pro web ZSC Lions.

Polenská v minulé sezoně nasbírala v ruském celku Agidel Ufa ve 31 zápasech 34 bodů, z toho 15 branek. Mnozí čeští fanoušci nemohli zkousnout, že hraje v Rusku, Polenská ale měla svůj pohled na věc.
 
„Každá země a každá soutěž mě posunuly dál. Našla jsem si dobré přátele a tato přátelství mi pomohla cítit se jako doma,“ uvedla pro klubový portál. 

Švýcaři už se na ni moc těší. Dobře ví, že přichází hráčka velkého kalibru. „Alenujsme vybrali z několika zajímavých hodnocení. Ještě víc vylepší kádr loňského týmu a předají své zkušenosti novým mladým hráčkám. Tím získáme potřebnou šíři kádru pro další etapu rozvoje ZSC,“ komentovala to šéfka týmu Angelika Weberová.

 

další zajímavé články