pátek, 06. 09. 2024
Odejdi, nebo si nekopneš, slyšela mladá hvězda z Francie. A tak odešla za rekordní sumu

Odejdi, nebo si nekopneš, slyšela mladá hvězda z Francie. A tak odešla za rekordní sumu

Je to oficiální. Leny Yoro je nejdražším obráncem, který kdy opustil francouzskou Ligue 1. Jeho přestup se ale nerodil vůbec snadno.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 19. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Sportovní úsek Manchesteru United je složený z nových lidí, kteří už nehodlají stavět reklamu před úspěchy na hřišti. Staré zvyky se mají od základu změnit, čemuž je důkazem zájem výhradně o mladé hráče na přestupovém poli.

První letní posilou se stal útočník Joshua Zirkzee, jenž přišel z italské Bologny, druhou je Leny Yoro, jenž přišel z francouzské Lille. K němu se ovšem váže zajímavý příběh, který by ne každý mohl nazvat šťastným.

Yorovi je teprve osmnáct let a už teď o něho jevilo zájem více klubů. Obecný předpoklad byl takový, že zakotví v Realu Madrid, který francouzská media označila za hráčův vysněný tým. Problém ale byl v tom, že Real vložil přes 100 milionů eur do Kyliana Mbappého (formou podpisového bonusu) a další velké peníze se jim do Yora investovat nechtělo.

„Real to řekl jasně. Buďto Lille přijme 20 milionů eur za přestup teď, anebo se pro hráče vrátí příští rok, až mu vyprší smlouva,“ zněl údajný vzkaz Bílého Baletu, o němž na svých stránkách informoval deník Marca.

Manchester United se ovšem rozhodl udeřit vší sílou a do Francie poslal neodolatelnou nabídku – 62 milionů eur a dalších 8 v případných bonusech.

Když něco takového vedení Lille vidělo, bylo jasné, že si s hráčem, který do té doby preferoval přesun do Madridu, bude muset promluvit. Buďto by jim Yoro odešel příští rok zadarmo, anebo půjde teď za peníze. A kdo jiný by poslal takovou sumu jako United?

„Lenymu Yorovi bylo několikrát ze strany klubu vyhrožováno, že pokud teď nepřejde do Manchesteru United, tak si v celé příští sezoně ani jednou nekopne,“ píše španělský deník Marca. A tak se ještě během čtvrtečního večera upekl přestup na Old Trafford.

Nemůžeme se na to dívat však jako na zklamání, podobné praktiky jistě vidíme i v jiných klubech. Navíc se Yoro finančně nebude mít v Anglii špatně. Rozdíl je v tom, že Real přinese automatický úspěch, kdežto United mají za sebou nejhorší sezonu v celé historii Premier League a teď jsou na začátku přestavby kádru, což si také vyžádá trpělivost a čas.

další zajímavé články