neděle, 08. 09. 2024
Svou účast na olympiádě pořád nechápu, říká nejlepší česká čtvrtkařka od dob Fuchsové, které ještě nebylo ani 20 let

Svou účast na olympiádě pořád nechápu, říká nejlepší česká čtvrtkařka od dob Fuchsové, které ještě nebylo ani 20 let

V Ostravě narozená a v Táboře žijící čerstvě devatenáctiletá teenagerka Lurdes Gloria Manuel bude patřit na nadcházející pařížské olympiádě k benjamínkům české výpravy.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Matyáš Klápa / ČOV

Protože je časově nejlepší domácí čtvrtkařkou od dob Heleny Fuchsové, právem patří mezi nejvýraznější talenty českého sportu.

Poprvé na sebe výrazněji upozornila na Zlaté tretře, kde si splnila áčkový limit pro účast pod pěti kruhy a zároveň předvedla jeden z nejrychlejších českých výkonů v historii.

"Splnit v 19 letech limit na olympiádu je strašně zvláštní pocit. Pořád nechápu, že tam budu startovat," přiznala na stránkách olympijskytym.cz mladá závodnice.

Může být v ohrožení více než 70 let starý zlatý hattrick Zátopka? Nizozemka Hassan má velmi smělé plány

"Je to sen. Už se těším až budu moct reprezentovat Česko a obecně na celý ten pařížský závod," doplnila perspektivní čtvrtkařka, jejímž cílem bude finálová účast.

Její první velké finále života proběhlo před několika týdny na evropském šampionátu v Římě, na němž brala velmi lichotivou čtvrtou pozici a navíc si vylepšila osobák na 50,52.

To je mimochodem aktuálně nejlepší světový výkon závodnice pod dvacet let a pakliže by ho dokázala na francouzské půdě pod Eiffelovkou ještě vylepšit, počítat už by s ní musel začít i celý atletický svět.

Patnáct mužů a 13 žen. Česká atletická nominace pro srpnové olympijské hry pod Eiffelovkou už je známá...

další zajímavé články