pátek, 18. 10. 2024
Staněk se v Paříži nechce svazovat nějakým umístěním nebo metry, ale ví jedno: Už do kvalifikace musím jít naplno

Staněk se v Paříži nechce svazovat nějakým umístěním nebo metry, ale ví jedno: Už do kvalifikace musím jít naplno

Tuzemský koulařský rekordman Tomáš Staněk (33) má před sebou již třetí olympijské hry a v Paříži má co napravovat.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V Tokiu i v Riu de Janeiru totiž skončila jeho závodní cesta již v kvalifikaci a letos má proto cíl v podobě pobytu ve finálovém závodu...

Sebevědomí si zvedl na nedávném mistrovství Evropy v Římě, kde do finále postoupil, obsadil pátou příčku a díky výkonu 20.88 zůstal jen šest centimetrů od medaile.

Kvůli přípravnému kempu na LOH byl nucen vynechat mistrovství České republiky ve Zlíně a titul tak přenechal někomu jinému.

Špotáková otestuje vodní sporty: Těším se, že si zavesluji se Synkem, vyzkouším si jachting nebo kanoistiku

"Absolvoval jsem ho ve zdraví a udělali jsme vše, co bylo potřeba. Pracujeme hodně na základě mých pocitů a snažíme se poslouchat tělo. Tříslo se sice občas trošku ozve, ale vrhat můžu naplno a cítím se dobře," ubezpečil fanoušky na webu atletika.cz držitel českého rekordu za výkon 22.01, který vrhl před semi lety v Schönebecku.

A co cíle do Francie? "Nechci se svazovat nějakým umístěním nebo metry. Prostě chci podat ve vhodný okamžik co nejlepší výkon. Samozřejmě toužím po tom, abych prošel do finále. Už do kvalifikace musím jít naplno. Když jsem si to v minulosti zkoušel v kvalifikaci hlídat, tak jsem na to akorát doplatil, jako tomu bylo například na loňském MS v Budapešti. S žádným šetřením sil nepočítám," informoval.

Kvalifikace mu začíná druhý srpnový den po osmé hodině večerní a případné finále proběhne ve stejném čase o den později. Největšími favority závodu jsou Joe Kovacs a Ryan Crouser, což je držitel světového rekordu.

další zajímavé články