neděle, 08. 09. 2024
Špotáková otestuje vodní sporty: Těším se, že si zavesluji se Synkem, vyzkouším si jachting nebo kanoistiku

Špotáková otestuje vodní sporty: Těším se, že si zavesluji se Synkem, vyzkouším si jachting nebo kanoistiku

Kromě veslaře Ondřeje Synka je ambasadorkou Olympijského festivalu Paris 2024 u jezera Most také dvojnásobná vítězka her Barbora Špotáková.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Třiačtyřicetileté vítězce z Londýna i Pekinga, jež je navíc i trojnásobnou světovou šampionkou, to dělá velkou radost...

"S Ondrou jsme spolu prožili sportovní kariéru, a tedy i společné olympiády. Je to pohodář a vždycky z něj šla a stále jde taková klidná síla. Ale je to i velký dříč a dokázal pořádně makat v tréninku," ocenila svého kolegu na webu olympijskytym.cz.

Na zmíněním festivalu si budou moci návštěvníci vyzkoušet více než padesát sportů, což je podle Špotákové neuvěřitelné číslo. 

Může být v ohrožení více než 70 let starý zlatý hattrick Zátopka? Nizozemka Hassan má velmi smělé plány

"Věřím, že oba moji synové si rádi všechny vyzkouší a budou ve festivalu lítat po sportovištích až do setmění. Pro kluky to bude úplná novinka a já se na to moc těším. Za mě je velká výzva vyzkoušet si vodní sporty, když už je festival u jezera. Takže se těším, že si zavesluji s Ondrou Synkem, vyzkouším si jachting nebo i kanoistiku. A nejen to. Jsem extrémně všestranný sportovec a baví mě fotbal, volejbal, basketbal, ráda plavu… Baví mě všechno," hlásila.

Zmíněné potomky (11, 6) přitom do žádného sportu netlačí, s tím, že oba hrají fotbal a mladší z nich nyní zkouší hokej.

"Je to takový buldok, přímočarý, který nejde jen tak odstavit, a to se zrovna do hokeje hodí. Janek má zase povahu jako já. Hrozně nerad prohrává a těžce snáší, když někdo nemá stejné zapálení pro hru jak on. Kolikrát vidím sebe, když ho sleduji. Mají hodně energie a dovednosti. Pořád by chtěli jenom sportovat. Proto se jim snažím co nejvíce věnovat," informovala patnáctinásobná mistryně Česka, která ještě v loňském roce brala na tuzemském šampionátu stříbro.

další zajímavé články