neděle, 08. 09. 2024
Jíchová si ve švýcarském Lucernu doběhla pro třetí místo. V cíli rozhodovaly setinky

Jíchová si ve švýcarském Lucernu doběhla pro třetí místo. V cíli rozhodovaly setinky

Česká atletka Nikoleta Jíchová si na atletickém mítinku ve Švýcarsku doběhla pro třetí místo na trati 400 m překážek. Čtvrtá žena z nedávného mistrovství Evropy patří mezi favoritky v této atletické disciplíně.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Svěřenkyně Jindřicha Šimánka startovala v páté dráze a pod sebou měla velmi zkušenou atletku z Ameriky Cassandru Tate. Právě Cassadra si neohroženě běžela pro první místo. Devětadvacetiletá česká atletka sváděla souboj s domácí Yasmine Giger, pro kterou skončil závod úspěšněji. Yasmine si doběhla na domácím stadionu pro druhé místo. Jíchová proběhla cílem jako třetí v čase 55.53. 

Nový evropský rekord na 400 m překážek. Nizozemka Femke Bol zaběhla tuto trať pod 51 vteřin

Mítink ve Švýcarsku naopak potrápil další českou zástupkyni Petru Sičakovou v soutěži oštěpařek. První měřený pokus svěřenkyně Davida Sekeráka měřil pouhých 43.26 m. Následně se česká atletka dostala na 50.60 m a její nejlepší pokus dosáhl délky 53.31. Ani to bohužel nestačilo a Sičaková odjíždí ze Švýcarska na sedmém místě.  

Australanka Jessica Hull prolomila světový rekord. Stala se nejrychlejší běžkyní na 2000 metrů

Na slavné stometrové vzdálenosti zvítězila domácí reprezentantka Mujinga Kambudji v čase 11.20. K prvnímu místu ji pomohlo odstoupení současné hvězdy Jamajčanky Shelly-Ann Fraser-Pryce, která se na poslední chvíli ze závodu v Lucernu odhlásila. Sprint na 100 m mužů ovládl devatenáctiletý reprezentant z Nigérie Ajayi Kayinsola, který za sebou nechal zkušeného Američana Ronnieho Bakera a vylepšil si své osobní maximum na 10.00.  

 

další zajímavé články