neděle, 08. 09. 2024
Makhacheva respektuju, ale porazil bych ho. Já a Chandler ho stylově kontrujeme, cítí Pimblett

Makhacheva respektuju, ale porazil bych ho. Já a Chandler ho stylově kontrujeme, cítí Pimblett

Islam Makhachev je dominantním šampionem z kategorie lehké váhy UFC a nejlepším MMA bojovníkem planety dle P4P žebříčku. Přesto se zde najdou lidé, kteří věří, že by pro ně byl snadným soupeřem.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 12. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Lehká váha patří k jedněm, o kterých se říká, že jsou nejvíce osazené kvalitou. Justin Gaethje, Dustin Poirier, Arman Tsarukyan, Michael Chandler, Rafael Fiziev a vesměs i Conor McGregor jsou tomu důkazem. A za těmito všemi se nachází ještě jedno jméno, které stále čeká na své uvedení do oficiálního žebříčku. Jde o Paddyho Pimbletta. 

Paddy přišel do UFC v září 2021 a hned ve svém prvním zápase ukázal, že se s ním musí počítat. Jeho styl zahrnuje jak kvalitní postoj, tak i obdivuhodnou zem, a tak se o něm dá říct, že to je komplexní bojovník, který akorát čeká na svou příležitost. Ideální by bylo, kdyby ho otestoval nějaký přední protivník z oficiálního žebříčku, ale on sám by nejraději předskočil celou linii a vyrukoval rovnou na šampiona. 

“I když souhlasím s tím, že Islam Makhachev v některých svých zápasech vypadá naprosto neuvěřitelně, namátkou mohu zmínit druhý zápas s Alexem Volkanovskim nebo duel s Charlesem Oliveirou, tak je to stále pouhý smrtelník, který se dá trefit a je zranitelný. To také vím moc dobře,” upozorňuje Pimblett. 

“Hodně soupeřů se bojí jeho země, a proto nemohou naplno rozjet žádné kombinace v postoji. Kdokoli má šanci ho vypnout v postoji, toho si Islam stáhne na zem a tam ho kontroluje a zničí. To je však má výhoda,” věří v UFC doposud neporažený zápasník, jehož slova zazněla na stanici Sky Sports.  

“Klidně bych předskočil celou řadu, abych vám ukázal, co myslím. Makhachev je dobrý fighter, ale já jsem přesvědčený, že mi na zemi nic neudělá a v postoji jsem lepší, rychlejší a přesnější. Rozhodně bych mu nedovolil mě kontrolovat. Já a Michael Chandler jsme v lehké váze dvěma stylově nejvhodnějšími soupeři, kteří by Makhacheva měli porazit. Nikdo jiný tak vysoké šance nemá,” myslí si Pimblett.

další zajímavé články