pondělí, 16. 09. 2024
Možná si po pár výhrách řeknu, že chci UFC zkusit znovu, kontakty s vedením nemám špatné, informuje Dvořák

Možná si po pár výhrách řeknu, že chci UFC zkusit znovu, kontakty s vedením nemám špatné, informuje Dvořák

To, co viselo ve vzduchu několik týdnů, se nakonec před pár dny potvrdilo. Ve "flyweight" zápasící David "The Undertaker" Dvořák již není součástí dění v UFC.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V nejprestižnější MMA soutěži planty skončil po třech výhrách (Bruno Silva, Jordan Espinosa, Juancamilo Ronderos) a stejném počtu proher (Matheus Nicolau, Manel Kape, Steve Erceg), s tím, že všechny byly na body.

Poslední zápas absolvoval i kvůli zranění před rokem a na dalším souboji už se s vedením organizace jednoduše nedohodl...

Dle svých slov byl při jednáních zahnán do kouta, což podle jeho slov potká téměř každého, kdo v UFC zápasí.

"Tak je to tam nastavené. Už od března jsme s vedením řešili můj zápas na charitativní akci Fighters for veterans, a že se chci do klece vrátit v září. Tři měsíce nikdo nekomunikoval ani nereagoval na zprávy. Intenzivní jednání probíhalo až v poslední době. Vedení ale za každou cenu chtělo, abych nastoupil v srpnu, načež nabídli začátek září. Mně už ale přetekl pohár trpělivosti a rozhodl jsem se rozvázat smlouvu," potvrdil v podcastu iSportu Dvořák, jehož profesionální bilance činí 20 výher a 6 proher.

Mým favoritem je Kníže, teď přípravu nepodcenil, pohlídá si to a Úškrta uštve, predikuje Petrášek. Paradeiserovi ale nevěří

Pokud jde o možné soupeře pro návrat, matchmakeři UFC ho rozhodně nešetřili a po neporaženém Tatsurovi Tairovi mu nabízeli například Alessandra Costu.

"Ten naposledy prohrál s titulovým vyzyvatelem Stevenem Ercegem. Kdyby v tom zápase nedělal blbosti, vyhrál by. Nakonec mu oznámili duel s Mattem Schnellem. Toho mně nenabídli. Pak mi nahazovali další Brazilce, hodně kvalitní s výbornými bilancemi," informoval dvaatřicetiletý bijec.

I tak však Dvořák uvedl, že se s UFC rozešel v dobrém. "Možná si po pár výhrách řeknu, že chci UFC zkusit znovu. Kontakty s vedením nemám vůbec špatné," přiznal člen All Sports Academy, před nímž se nyní otevírá buď česká (návrat do Oktagonu), případně japonská cesta (Rizin), po níž svého času úspěšně kráčel Jiří Procházka.

další zajímavé články