středa, 23. 10. 2024
Italský tenis bude mít v semifinále svého zástupce. Nebude jím však světová jednička Jannik Sinner

Italský tenis bude mít v semifinále svého zástupce. Nebude jím však světová jednička Jannik Sinner

Světová jednička Jannik Sinner neprošla na Wimbledonu přes čtvrtfinále, přesto se Itálie může těšit z jednoho semifinálového zástupce. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Také pátý duel na londýnské trávě zvládl italský tenista Lorenzo Musetti, který tak senzačně proklouzl mezi nejlepší čtyřku turnaje. Dvaadvacetiletý Ital přehrál ve čtvrtfinále Američana Taylora Fritze 3:2 na sety.

Podruhé na tomto grandslamovém turnaji tak musel Musetti podstoupit pětisetovou bitvu. Do utkání nevstoupil nejlépe a prohrál úvodní sadu poměrem 3:6. Klíčový byl z hlediska dalšího vývoje druhý set, jenž dospěl až do tie-breaku.

Je to tam! Krejčíková si zahraje o finále Wimbledonu

Zkrácenou hru zvládl lépe zástupce země z Apeninského poloostrova, který pak působil sebevědomě i ve třetí hře a rázem vedl 2:1. Fritz však čtvrtou sadu nezabalil a srovnal na 2:2, a tak čekalo na oba aktéry rozuzlení až v páté hře.

V té Musetti zcela dominoval a po výhře 6:1 slavil celkový triumf. Mladý Ital tak vyhrál své největší čtvrtfinále a je připraven porvat se o zlato. Nejprve však bude muset přejít přes brány semifinále.

V souboji generací vyzve Novaka Djokoviče

Tam narazí na velezkušeného Novaka Djokoviče, jenž narozdíl od svého budoucího soupeře mohl ve čtvrtfinále pošetřit síly. Jeho australský protivník Alex de Minaur totiž vinou zranění kyčle odstoupil bez boje pár hodin před startem duelu.

Sedmatřicetiletý Srb tak bude hrát wimbledonské semifinále s pořadovým číslem 13, čímž vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera. V případě zisku titulu srovná s legendárním Federerem také počet vavřínů z tohoto turnaje. Ten dokázal britský grandslam vyhrát osmkrát.

další zajímavé články