středa, 23. 10. 2024
Je to tam! Krejčíková si zahraje o finále Wimbledonu

Je to tam! Krejčíková si zahraje o finále Wimbledonu

Česká tenistka Barbora Krejčíková zvládla na výbornou čtvrtfinále proti ve skvělé formě hrající Lotyšce Jeleně Ostapenkové a zahraje si podruhé v kariéře semifinále grandslamového turnaje.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Vzájemné střetnutí dvou někdejších vítězek French Openu vyznělo lépe pro osmadvacetiletou Krejčíkovou. Ta přehrála Lotyšku, která se na turnaji prezentovala výbornými výkony, 2:0 na sety.

Krejčíková by měla Ostapenkovou porazit, míní Kodeš. Výkon Vondroušové absolutně nepochopil

Pro Krejčíkovou to byla pátá čtvtfinálová účast na jednom z grandslamu, a teprve podruhé se jí podařilo proniknout mezi nejlepší čtyřku. Lotyšská hráčka přitom nepatří mezi oblíbené sokyně Krejčíkové. Ostapenková doposud ztratila na londýnské trávě proti čtyřem soupeřkám pouhých 15 gamů, česká tenistka však byla nad její síly.

V první sadě sice Krejčíková odstartovala dvěma dvojchybami, i přesto se jí však podařilo vyhrát poměrem 4:6. Mohlo za to i zlepšený servis, z možný třiadvaceti bodů totiž uhrála hned 20.

Česká hráčka obrátila nepříznivý vývoj druhé sady

Krejčíková pak pokračovala ve své soustředěné hře i ve druhém setu, avšak Ostapenková předváděla dobrý tenis a vedla už 4:1. Česká hráčka však získala následující čtyři hry a podávala na vítězství v utkání.

To se jí však nepodařilo a znovu ztratila výhodu vlastního podání. Druhá sada pak došla až do zkrácené hry, ve které Krejčíková využila druhý ze třech nabídnutých mečbolů a zaslouženě postoupila do semifinále.

V něm narazí na pětadvacetiletou Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, se kterou se zatím střetla dvakrát. V obouch případech se z triumfu radovala česká tenistka. Ta také upravila vzájemnou bilanci s Ostapenkovou na 3:5 ze svého pohledu.

další zajímavé články