pátek, 20. 09. 2024
Krejčíková si píše o rady Kodešovi a často vzpomíná na Novotnou: Hodně tu o ní přemýšlím a přála bych si, aby tu byla

Krejčíková si píše o rady Kodešovi a často vzpomíná na Novotnou: Hodně tu o ní přemýšlím a přála bych si, aby tu byla

Barboře Krejčíkové se během letošního Wimbledonu často vybavují vzpomínky na svou bývalou trenérku a vítězkou turnaje z roku 1998 Janu Novotnou. Její vliv a odkaz si údajně před jednotlivými souboji připomíná. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Zatím naposledy se tak stalo v rámci osmifinálové výhry nad Američankou Danielle Collinsovou (7:5, 6:3). 

"Má to určitě své kouzlo. Hlavní soutěž v singlu tady hraju počtvrté a vždycky, když sem přijedu, tak na Janu myslím. Vloni bylo výročí jejího vítězství. Pořád ji máme v šatně a každý den, když tam jdu, se na ni koukám. Hodně tady o ní přemýšlím a přála bych si, aby tu byla," uvedla Krejčíková.

Pro Krejčíkovou je Novotná, jež podlehla  v listopadu 2017 v devětačtyřiceti letech rakovině, velkou inspirací. Ve finále Wimbledonu se vyskytla celkem třikrát.

Hlavně musím zaťukat na dřevo, že jsem zdravá, těší po hodně náročném období Krejčíkovou. V čem ji inspiruje Vondroušová?

"Jana mi vyprávěla o hodně turnajích. Jak se na nich cítila, jak na ně nahlížela. Ale úplně o konkrétním Wimbledonu, ani o roku 1993, ani 1998, jsme se moc nebavily. Nevzpomínám si, že by mi říkala přesně: 'Jo, tady jsem byla ve finále, hrála jsem takhle a takhle'," podotkla osmadvacetiletá hráčka z Ivančic.

Turnajová jednatřicítka Krejčíková postoupila na trávě v All England Clubu mezi osm nejlepších hráček poprvé v kariéře a podařilo se jí zkompletovat sbírku grandslamových čtvrtfinále. V hledišti jí při pondělním duelu s Collinsovou fandil i wimbledonský vítěz z roku 1973 Kodeš.

"Je to velká podpora. S panem Kodešem jsme docela dost v kontaktu už od té Paříže. Často mu sama od sebe napíšu, když chci nějakou radu. On mi také někdy napíše, že se díval na nějaký zápas a chce mi poradit. Je tu s celou rodinou. Jsem ráda, že chtěl můj zápas vidět a fandil mi," řekla Krejčíková.

další zajímavé články