sobota, 05. 10. 2024
Dost bylo proher, teď to jdeme zlomit, zní z Detroitu. Přichází mohutné posilování

Dost bylo proher, teď to jdeme zlomit, zní z Detroitu. Přichází mohutné posilování

Detroit má již dost proher, a tak se rozhodl, že do příští sezony vloží všechno možné úsilí, aby konečně prolomil nepříznivou sérii a jindy slavný tým vrátil zpátky do playoff.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Detroit Red Wings

Detroit a playoff, to byla dlouhých pětadvacet let v kuse nerozlučná dvojice. Jeden bez druhého nemohl být a fanoušci tak vždy měli jistotu toho, že se jejich mužstvo zapojí do bojů o pohár.

Tomuto spojení však od roku 2016 byl nečekaný konec a historická série byla přetržena. Red Wings přerušili svůj pětadvacet let trvající playoff streak a navázali na druhý, se kterým nikdo nemohl počítat – osm let bez bonusového hokeje po základní části sezony.

Red Wings vždy patřili k těm nejvíce atraktivním destinacím v celém NHL, a tak do svých řad lákali nejlepší hráče. Ambice klubu ovšem v posledních letech polevily a s nimi se snížila i očekávání. Klasické pokusy o opětovné usednutí do sedla končily fiaskem, až se přešlo k zásadnímu řezu.     

Generální manažer Detroitu Steve Yzerman rozehrál velkou šachovou partii, v níž se snaží nepřesáhnout platový strop a zároveň co nejvíce posílit svůj tým osvědčenou kvalitou. Přestupy, jež se oznámily v posledních dnech, jsou tomu důkazem. Do kádru přišli Tarasenko, Talbot nebo Gustafsson. A jen u nich to údajně neskončí.

„Již tuto sezonu jsme měli blízko k tomu, abychom to prokletí konečně zlomili. A když nám to jen o chloupek uniklo (Detroit měl stejně bodů jako Washington, nepostoupil, jen protože měl méně výher v základní hrací době), tak to v nás zanechalo takovou hořkou pachuť, které se chceme zbavit,“ pověděl Yzerman na tiskové konferenci.

„Chceme se dostat nejenom do playoff, ale zároveň chceme vybudovat tým pro budoucnost. Chceme dát do kupy silné jádro mladých a perspektivních hráčů, kteří nás do playoff budou dostávat pravidelně,“ přeje si Yzerman.

Posily samozřejmě nekončí, další budou následovat, času je dost. Tou nejvýraznější pochopitelně je čerstvý vítěz Stanley Cupu Wladimir Tarasenko a svou účast podpisem nové smlouvy Detroitu přislíbil i slavný veterán, jenž vyhrával poháry v Chicagu, Patrick Kane. Uvidíme, čím nás Red Wings překvapí příště.

další zajímavé články