neděle, 06. 10. 2024
Tyson Fury: Usyk ode mě dostal největší nakládačku své kariéry. Odveta je jen formalitou

Tyson Fury: Usyk ode mě dostal největší nakládačku své kariéry. Odveta je jen formalitou

Od prvního do dvanáctého kola ho prý bil od gongu do gongu. Teď se Tyson Fury připravuje na odvetu, která údajně bude jen formalitou.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 07. 2024
  • , zdroj fotky: WBC Boxing

Člověk tak matně přemýšlí, jestli už někdy viděl profesionálního boxera, který by přijal prohru s takovou elegancí jako Tyson Fury.

Obecně převládá názor, že kdyby jeho zápas šéfoval jiný sudí, tak se přes deváté kolo nedostane. A protože byl téměř knokautován, tak se bodoví sudí přiklonili na stranu ukrajinského šampiona. To však Fury ve svém světě nepřijímá, ba naopak, v jeho realitě se vše odehrálo jinak... Schválně, kdo z vás k ní má blíže?

„Už několikrát jsem se podíval na záznam našeho zápasu s Usykem a pokaždé jsem došel ke stejnému závěru – vyhrál jsem na body. A vyhrál jsem úplně jasně,“ řekl boxer říkající si Gypsy King na kanálu Furocity Energy.

„Ve skutečnosti byl Usyk tak snadný soupeř, že jsem si v tom duelu mohl dělat, co jsem jenom chtěl. Byl krotký jako beránek, ani na moment jsem se necítil ve skutečném nebezpečí. Přišlo mi, jako bych tam stál s nějakým amatérem. Kolikrát jsem se musel krotit, abych mu nedával takovou nakládačku,“ povídal Fury.

Jak je tedy ale potom možné, že ho Usyk málem porazil? Co ty knockdowny v devátém kole? I na to má Fury připravenou odpověď.

„To je jen výsledek toho, jak moc jsem se tím duelem bavil. Kdybych to bral víc vážně, tak k tomuhle nedojde. Je to svým způsobem poučení do odvety, abych tam pořád nehopsal, nevyplazoval na Usyka jazyk a nezesměšňoval ho. I tak to ale nemění nic na tom, že jsem ten zápas jasně vyhrál. Výsledek byl hrubě ovlivněn soucitem k Ukrajině,“ poznamenal Fury, který má dle doložky ve smlouvě nyní domluvenou odvetu. K té dojde letos v prosinci. Půjde však jen o „formalitu“.

„Oleksandr Usyk je nejlehčí soupeř, jakého jsem kdy měl. Od prvního do sedmého kola a od desátého do dvanáctého kola dostával školu boxu. Neexistuje šance, jak by mě za normálních okolností mohl porazit. Je to slabá střední váha. Odveta je jen formalitou. Tentokrát dostane rychlé a tvrdé KO a kašlu na něj,“ dodal Fury.

další zajímavé články