středa, 23. 10. 2024
Legendární Lehmann vybouchl: To snad ne, zakažte jim růžové hlavy!

Legendární Lehmann vybouchl: To snad ne, zakažte jim růžové hlavy!

Jens Lehmann, německý legendární gólman, se pustil do bizarní tirády, v níž napadl nový vzhled záložníka Roberta Andricha a naznačil, že záložník má problémy s osobností, a zároveň vyzval UEFA, aby zakázala růžové vlasy. Prostě bizár. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Devětadvacetiletý Andrich odhalil svůj nápadný obarvený účes na závěrečném tréninku Německa v předvečer důležitého střetnutí se Španělskem - a záložníkův sestřih vyvolal mezi fanoušky, odborníky i bývalými hráči značný rozruch.

Ráno po včerejším večeru se však v německých médiích hovoří především o Lehmannovi a podivném odsouzení Andrichova účesu bývalým brankářem Arsenalu v přípravě na čtvrtfinále.

V rozhovoru pro německou stanici WELT Lehmann řekl: "V dnešní době musíte být opatrní, protože se možná cítí jako žena nebo tak něco. Musíte být velmi tolerantní. V kontextu národního fotbalového týmu, který je elitou, si myslím, že v určitém okamžiku se to stane trochu příliš. Nejdřív to byly blond vlasy, teď jsou to růžové vlasy. Co se nám snaží ukázat? Má snad nějak osobnostní problémy, že musí takhle vyčnívat? Jako spoluhráči by mi to přišlo hodně divné. A myslím, že ani reprezentačnímu trenérovi to nepřipadá nijak skvělé."

Lehmann také naznačil, že Andrichovy růžové vlasy měly potenciál vyvolat zmatek mezi soupeři, a proto by je UEFA měla zakázat.

"Co když bude mít soupeřův brankář na sobě růžový dres?" dodal bývalý německý reprezentant. "Růžová barva je extrémně zářivá, na fotbalovém hřišti je naprosto dráždivá. Očekávám, že UEFA zakáže barvy vlasů, jako má Andrich. Protože to může vést ke zmatení soupeřů."

Trenér Německa Nagelsmann před porážkou svého týmu otázky týkající se Andrichova účesu smetl ze stolu s tím, že by se do podobných záležitostí raději nemíchal.

"Každý má svůj vlastní způsob. Já se vždy držím relativně stranou od kadeřnických záležitostí," odvětil novinářům.

další zajímavé články