sobota, 05. 10. 2024
Trenér Portugalska je Ronaldem posedlý, smějí se experti

Trenér Portugalska je Ronaldem posedlý, smějí se experti

Manažer Portugalska Roberto Martinez prohlásil, že po prohře s Francií nebylo učiněno žádné individuální rozhodnutí o budoucnosti Cristiana Ronalda a Pepeho na reprezentační scéně. I proto je ale mnohými vysmíván.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 06. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Seleções de Portugal

Ronaldo prožil těžký turnaj, jeho místo v týmu bylo neustále zpochybňováno, protože se mu nepodařilo skórovat ani v jednom z pěti vystoupení.

Bývalý útočník Manchesteru United a Realu Madrid se také rozplakal poté, co v prodloužení nedal penaltu proti Slovinsku - ačkoli si to vynahradil tím, že v rozstřelu skóroval a Portugalsko postoupilo.

Při porážce od Francie však opět působil frustrovaně - a nyní se objevují pochybnosti, zda si za svou zemi ještě někdy zahraje. "Asi ví, že v národním týmu je to možná konec. Kam dál?" řekl bývalý portugalský obránce Jose Fonte v rozhovoru pro BBC Sport.

Ronaldovy statistiky na Euru 2024 nejsoup pro jeho fanoušky zrovna příjemným čtením.

Je to poprvé, co se Ronaldovi nepodařilo skórovat na velkém mezinárodním turnaji, proti Francii to byl jeho jedenáctý zápas za sebou, co nedal gól. Od skupinové fáze posledního Eura neskóroval ze hry na velkém turnaji.

V pěti zápasech Portugalska na Euru vyslal 23 střel - více než kterýkoli jiný hráč - a skórovat se mu nepodařilo. Jeho očekávaný počet gólů ve všech pěti zápasech je 0,692.

Navzdory jeho trápení před brankou manažer Martinez odolal nutkání posadit ho na lavičku. Komentátor BBC Sport Chris Sutton tvrdí, že Martinez je Ronaldem "posedlý" a ukazuje "nedostatek představivosti", když ho nechává na hřišti.

"Je to Ronaldo, kdo řídí tým, ne Martinez. Když máte na lavičce takové možnosti jako oni a nejsou využity, brzdí je," řekl Sutton. A Danny Murphy dodal: "Někdy se zdá směšné, že Ronalda nechává na hřišti, když nemá žádný vliv."

další zajímavé články