neděle, 06. 10. 2024
Procházka byl pro Pereiru slabý soupeř, dejte mu silného, dejte mu mě, žádá Ankalaev

Procházka byl pro Pereiru slabý soupeř, dejte mu silného, dejte mu mě, žádá Ankalaev

Jiří Procházka má za sebou prohru, kterou si určitě za rámeček nedá. Soupeř ho přejel na plné čáře, čehož nyní využil Magomed Ankalaev k propagaci vlastního titulového zápasu.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 08. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ankalaev je podle UFC žebříčku dvojkou polotěžké váhy, a tak má jistojistě právo nárokovat si boj o titul. O jeho promo se pokusil již během rozhovoru pro americký server MMA Junkie, kde se opřel jak do Jiřího Procházky, od kterého očekával více, tak i do šampiona Alexe Pereiry, kterého nazval velice čitelným a nekomplexním bojovníkem.

„Spousta lidí chválí Pereiru a já doteď neumím pochopit proč. Všichni soupeři, které dostal, mu šli stylově na ruku. A i když někteří měli zkušenosti ho porazit, tak mu stejně naběhli na ten levý hák,“ upozorňoval nespokojený Ankalaev, který sám tuší, jaký recept by na šampiona měl platit.

„Řeknu vám to takhle, kdybych vzal Pereiru na zem, tak mě stoprocentně neporazí. Stoprocentně ne. Pokud by mi šlo o výsledek, tak jdeme na zem a nemá šanci. Já mu ale chci ukázat, že je to velice jednodimenzionální bojovník, a tak jsem schopný se s ním přestřelovat i v postoji, protože i v tom je moc statický,“ překvapoval.

„Já se přestřeloval s těmi nejlepšími postojáři nejen v UFC a vždy jsem z toho vyšel vítězně. Alex je příliš jednotvárný. Soupeři, které dostal, za moc nestáli,“ poukazoval i na českou MMA jedničku. 

„Jiří Procházka, Jamahal Hill, totálně mu to darovali, byla to moc snadná sousta. Teď je na čase mu dát jedno pořádné. Věřte mi, že Pereiru překvapím a ukončím,“ vyzpovídal se Ankalaev, který v UFC tahá skvělou sérii dvanácti zápasů bez prohry (10 vítězství, 1 remíza a 1 no contest).

Dana White by měl teď ještě potvrdit, že se Ankalaev titulové šance vážně dočká. Nikdo jiný v divizi sice netahá takovou sérii výher, ale zároveň to vypadá, že ruskému bojovníkovi nevyhovuje žádný termín v srpnu, o který žádá Pereira, který by rád obhajoval opět co nejdříve. Tak uvidíme, jak se nakonec všechny tři strany domluví.

další zajímavé články