neděle, 06. 10. 2024
Jiří Procházka: Před bojem jsem řekl, že jsem zdráv, ale nebylo tomu tak. Trápila mě nemoc, infekce, chyběla mi příprava

Jiří Procházka: Před bojem jsem řekl, že jsem zdráv, ale nebylo tomu tak. Trápila mě nemoc, infekce, chyběla mi příprava

Jiří Procházka pouhý den před zápasem s Alexem Pereirou uvedl, že do boje vstupuje zdráv, za což je pochopitelně rád, protože konečně bude moct předvést stoprocentní výkon a pravé mistrovství. Jak se ale ukázalo, byla to z jeho strany pouhá mystifikace.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 05. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Procházka vstoupil do titulové odvety s Alexem Pereirou a podruhé s ním prohrál. Opět ve druhém kole a opět na KO/TKO, které ovšem tentokrát bylo podstatně tvrdší než v prvním případě.

Poohlédneme-li se zpátky za zápasem, všimneme si, že Jirkův výkon byl takticky nedotažený a jeho hlava občas nevěděla, co má dělat. Pozdě reagovala na situace a špatně se sžívala s přítomným okamžikem, ve kterém zrovna šampion diktoval svůj přísný diktát. Vše skončilo nekompromisním kopem na hlavu, který utnul Jirkovy ambice stát se v polotěžké váze znova šampionem.

Tento celý obraz hry, jak Jirka odhalil v dodatečném rozhovoru pro server kaocko.cz, byl ovlivněný jistou infekcí, jíž český bojovník nechtěl blíže specifikovat. Potvrdil ovšem, že zde zdravotní patálie byly a možná jim chtělo věnovat více pozornosti.

„Bylo tam více věcí, které jsem zanedbal. Před zápasem jsem samozřejmě musel říct, že je vše v pořádku, ale v době zápasu tomu tak rozhodně nebylo. Cítil jsem to na sobě už týden před bojem,“ informoval Procházka, který si z této situace bude chtít vzít ponaučení, aby všechny věci ve svém životě v budoucnu lépe vyhodnotil.

„Teď je potřeba si to jasně přenastavit, a to i životně. Musím si v tom udělat naprosto jasno, protože takhle já nezápasím. Tohle není moje představa, jakým způsobem vstupuju do klece a jakým způsobem držím vibe a rozpoložení. Můžu teď říct, že přijetí zápasu bylo uspěchané. Byla tam nemoc, infekce, oslabený organismus, taky byla nedotažená příprava kvůli nabídce short notice. Z toho dost vyvstává i sebejistota do zápasení,“ vysvětlil Procházka.

Dle očekávání, jako po každém KO v bojových sportech, dostal Jirka měsíční lékařskou stopku, během níž je doporučená minimální fyzická zátěž. Zároveň byl poslán na CT mozku, aby se vyloučily další případné komplikace. Jakmile se z této porážky jeho hlava dostane, vstoupí znova do toho kolotoče zápasů a my budeme netrpělivě očekávat, zdali to bude ještě v polotěžké váze, nebo jestli náhodou už neshodí do střední.

další zajímavé články