neděle, 06. 10. 2024
Nejlepší zápasník střední váhy jsem já, zaslal jasný signál Whittaker a vysvětlil proč

Nejlepší zápasník střední váhy jsem já, zaslal jasný signál Whittaker a vysvětlil proč

Pozornost fanoušků se nejvíce upíná na taková jména, jako jsou Israel Adesanya, Khamzat Chimaev nebo Alex Pereira. Za těmi všemi je ovšem ještě jedno jméno, které bývá často přehlíženo, a přesto je v oboru už strašně dlouho a vždy se pere pouze s absolutní špičkou.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 05. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Nositelem tohoto jména je australský řezník Robert Whittaker, který býval šampionem střední váhy, než ho v říjnu 2019 o pás připravil tehdy rozjetý Israel Adesanya. Rob se ale nikdy nevzdal, vždy přijímal všechny výzvy, jen aby si mohl titul vybojovat zpátky. Ani v odvetě nad Israelem ovšem neuspěl, tentokrát prohrál na body, ale dodnes cítí, že šlo o velice sporné rozhodnutí. 

„Víte, respektuji tuto hru a chápu, že všichni mí soupeři mají stejné ambice jako já, vkládají do toho stejné úsilí jako já, ale tak nějak mi pořád přijde, že některá rozhodnutí nemá člověk vůbec ve své moci. Třeba ta druhá prohra s Israelem Adesanyou byla sporná. Dodnes o ní pochybuji, protože cítím, že jsem ten zápas vyhrál,“ uvedl Whittaker v Believe You Me podcastu moderovaného bývalým UFC šampionem Michaelem Bispingem.

„Protože se nebojím bojovat vůbec s nikým a protože mohu porazit naprosto kohokoliv, tak si o sobě myslím, že jsem tím nejvíce nebezpečným bojovníkem v divizi. Moji soupeři nikdy nevědí, s čím na ně vyrukuju. Beru jim lásku z tohoto sportu,“ usmíval se Whittaker, který měl nedávno zápasit s doposud neporaženým Khamzatem Chimaevem. Ten však ze zápasu odstoupil kvůli údajné otravě jídlem, ale teď už je opět v pořádku a vyhlíží návrat proti někomu jinému.

„Podívejte se na mě, neustále jsem na špici divize. Tolik dlouhých let už. Vždy jsem byl buďto šampionem, anebo číslem jedna v žebříčku. Nikdo mě z tohoto místa nedokáže sundat, a když se o to někdo pokusí, ukážu mu v boji jeho slabiny. Nikdo nemá rád, pokud jim takto brutálně otevřete oči. Takže ano, považuji se za toho nejlepšího,“ sdělil australský řezník Michaelovi Bispingovi. Teď už prý jenom čeká na potvrzení ze strany UFC, zdali bude jmenován novým titulovým vyzyvatelem. Tzn., že by se postavil proti vítězi bitvy Dricus Du Plessis versus Israel Adesanya.

další zajímavé články