pátek, 05. 07. 2024
Kop z pekla a Procházka lízal podlahu. Věděl jsem, že vyhraju, usmíval se jindy ledově klidný šampion

Kop z pekla a Procházka lízal podlahu. Věděl jsem, že vyhraju, usmíval se jindy ledově klidný šampion

Scénář jako z těch nejhorších nočních můr. Jirka do boje o titul vstupoval s úmyslem dominovat a ukázat svoje pokročilé schopnosti. Nakonec ale nic nepředvedl, Pereira dokonale odhadl jeho pohyb a vyslal další drtivé KO.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 30. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jiří Procházka je českou MMA jedničkou, která se nesmazatelně zapsala do historie UFC, na této skutečnosti se už nikdy nic nezmění. Její dovednosti však minimálně na tu brazilskou sílu v podobě šampiona Alexe Pereiry nestačí.

Jirka vstoupil do titulové bitvy s cílem dominovat. Již na předzápasové tiskové konferenci hlásil, že už v prvním duelu měl Pereiru na lopatkách a připadal si lepším bojovníkem, pouze svou snahu nedokázal přetavit ve vítězství. Teď chtěl ukázat ještě lepší výkon, ve kterém se vyvaruje hloupým chybám. Například té, která loni v listopadu vedla k jeho ukončení. Průběh odvety nám ale ukázal, že se vůbec nepoučil a do brazilské pasti tvrdých protiúderů se chytil znova.

Klíčový byl konec prvního kola, které by na body Jirka prohrál. Aby sudí přesvědčil mu dát své hlasy, tak se vydal na lov. Ruce měl však opět dole od brady a v momentě, co zaútočil, jej soupeř jedním přesným hákem poslal k zemi. Nebýt tehdy konec kola, Pereira by zjevně sahal po ukončení.

Že to ukončení nedoručil v prvním kole, to ale nakonec šampionovi vadit nemuselo. Hned na začátku toho druhého zkusil takový obyčejný high kick, kterým ovšem přesně trefil soupeřovu hlavu a poslal jej do krajiny snů. Následná kladívka už nebyla tak nutná, přesto tam ještě dvě vlepil, aby svou dominantní výhru jistil.

Když bylo po všem, Prochazka zmizel z klece, Pereira poskytl však ještě v backstage nějaké rozhovory. Pro server Combate například uvedl, že s tímto výsledkem počítal, jeho soupeř se totiž od prvního utkání vůbec nepoučil.

“Jirka je neortodoxním typem bojovníka, který se vás snaží zmást svým pohybem, zároveň je ale také velmi zranitelný a já věděl, že když budu opatrně zkracovat vzdálenost, dříve nebo později mi tam na ten kontr naběhne. A to se také stalo,” vzpomínal Pereira na závěr prvního kola, kdy zaznamenal knockdown.

“Ve druhém kole jsem se ho jen snažil dokončit, což se mi podařilo. Být to kdokoliv jiný, tak titulový zápas v tak krátkém termínu nepřijmu, ale Jiřího znám, oba jsme měli stejné podmínky a věděl jsem, že od prvního souboje nic nového neukáže. Jsem za to rád, že jsme tuto kapitolu uzavřeli, a jedeme dál,” prohlásil Pereira, který má teď políčeno na titul těžké váhy.

další zajímavé články