středa, 23. 10. 2024
Adesanya: Problém v duelu s Pereirou je, že cítíte, že vyhráváte, a pak vás ukončí. Snad bude mít Procházka více štěstí

Adesanya: Problém v duelu s Pereirou je, že cítíte, že vyhráváte, a pak vás ukončí. Snad bude mít Procházka více štěstí

Než loni v listopadu dostal od šampiona KO, tak se Jiří Procházka stále nemohl ubránit pocitu, že byl v souboji lepším bojovníkem. Teď má před sebou ovšem odvetu a v té chce své zaváhání napravit.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 30. 06. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Nedávná „Odveta století“ mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem byla sice nezapomenutelnou událostí, ale ten pravý MMA zápas roku teprve nastane. Jiří Procházka v největší bojové organizaci světa opět zaútočí na mistrovský titul, který má momentálně v držení Brazilec Alex Pereira.

Pereira je přírodním úkazem, který jen tak nikde nevidíte. Díky přirozené mohutné stavbě těla má nad většinou svých soupeřů jistou fyzickou výhodu a díky dlouhým létům stráveným na poli kickboxu se mu v postoji jen tak nikdo nevyrovná. O tom by mimo jiné mohl dlouhé hodiny povídat sám bývalý skvělý šampion Israel Adesanya, který byl Pereirou třikrát za sebou přemožen. Až ve čtvrtém zápase a při pořádné dávce štěstí se mu konečně podařilo Alexovi jednu prohru vrátit.

Teď se s Brazilcem trápí český zástupce Jiří Procházka, který mu loni v listopadu podlehl ve druhém kole na TKO. Průběh zápasu jako by připomínal slova Israela Adesanyi.

„S Alexem je to obtížné kvůli tomu, že vám dává prostor k pohybu, ale jeho největší síla je z rychlých kontra úderů. V zápase s ním cítíte jistotu, že vedete, vedete a vedete, ale pak najednou bum, prohra. A přesně to se přihodilo mně i Procházkovi. Snad se z toho prvního utkání Jirka poučí, protože má na to ho porazit,“ řekl Adesanya na svém YouTube kanálu.

Když se Jirka dostal na tiskové konferenci ke slovu, tak tento výrok vesměs zopakoval. A to ani nevěděl, že jej chvíli předtím Adesanya vyřkl ve své analýze.

„Chci Alexovi ukázat, že jsem lepší, než je on. Už v prvním duelu to byla má hra (než došlo k ukončení). Teď chci pouze dokázat, že umím být ještě více dominantní. A to také ukážu,“ uvedl Procházka, kterému v prvním zápase dělaly velký problém soupeřovy leg kicky a ony zmiňované protiúdery. Levý hák a pravý hák z kontru našly svůj cíl a bylo po souboji.

další zajímavé články