středa, 23. 10. 2024
Uzdravení v pravou chvíli. Barák bude na Turky připraven od první minuty

Uzdravení v pravou chvíli. Barák bude na Turky připraven od první minuty

Zatímco Patrik Schick bude po zranění svalu proti Turecku scházet, poprvé by se měl v základní sestavě národního týmu na evropském šampionátu objevit záložník Fiorentiny Antonín Barák. Ten se plně uzdravil a dnes s týmem naplno trénoval.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ACF Fiorentina

Proti Portugalsku naskočil jako střídající hráč jedenáct minut před koncem a neměl tak možnost utkání příliš ovlivnit. Proti Gruzii se ale čekalo, že do hry zasáhne od první minuty. Horečka ale Barákovi vystavila stopku. Na hřišti se sice objevil, odehrál ale jen deset minut.

Dva dny před rozhodujícím duelem v boji o postup ze skupiny je ale záložník Fiorentiny v plné síle a ve středu by tak neměl chybět v základní sestavě. "Dobře jsem se cítil už v sobotu v den zápasu. Jsem rád, že tělo dobře zareagovalo na doporučenou minutáž. Nemám žádné příznaky únavy ani žádné svalové problémy. Tělo to zvládlo dobře," říkal na tiskové konferenci záložník italských Fialek.

"Nyní se cítím výborně a budu připravený jako všichni ostatní, abychom zápas proti Turecku zvládli," pokračoval Barák, který se vyjadřoval i k situaci ohledně zranění nejlepšího střelce z posledního mistrovství Evropy Patrika Schicka. "Jsme z toho zklamaní, ale pořád to máme ve svých rukou. Atmosféra je skvělá, máme fantastické vztahy a z kluků je cítit, že mají hlad," dodával devětadvacetiletý rodák z Příbrami.

Po výhře Maďarska je jasné, že Česko bude potřebovat k postupu vyhrát. Barák nicméně dodal, že tým nekalkuloval ani před včerejším duelem. "Nebudeme kalkulovat, jdeme vždy do zápasu, abychom ho vyhráli. Myslím, že se člověku vždy vymstí, když začne kalkulovat. Chceme si to uhrát sami," uzavřel český středopolař.

další zajímavé články