sobota, 28. 09. 2024
Blümel se znovu pokusí zabojovat o NHL, s Dallasem prodloužil smlouvu o další rok

Blümel se znovu pokusí zabojovat o NHL, s Dallasem prodloužil smlouvu o další rok

Český hokejový útočník Matěj Blümel zůstane v zámoří ještě minimálně rok. S útočníkem Dallasu Stars, který ovšem celý letošní ročník strávil na farmě, podepsal klub prodloužení smlouvy. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Texas Stars

"Cítím, že jsem opět o něco blíže k NHL," říkal v rozhovoru pro Hokej.cz Matěj Blümel poté, co byl druhým nejproduktivnějším hráčem farmářského celku Dallasu Stars.

Od svého odchodu z Pardubic strávil čtyřiadvacetiletý Blümel v zámoří zatím dva roky. Loni za Texas Stars nastřádal 45 bodů za devatenáct branek a šestadvacet asistencí. Příležitost dostal i v NHL, kde v šesti zápasech jednou skóroval.

V letošní sezoně už ale šanci mezi hokejovou smetánkou nedostal. Celý rok strávil na farmě, kde ale patřil mezi nejlepší hráče. V základní části nasázel 31 branek, byl nejlepším střelcem týmu a celkově druhým nejproduktivnějším hokejistou.

Devět bodů poté nastřádal v play-off, kde ale Texas už ve druhém kole padl s Milwaukee Admirals. Blümel nicméně svého zaměstnavatele přesvědčil, a tak s ním Dallas prodloužil kontrakt o další rok.

Pobírat ovšem bude ligové minimum. V rámci dvoucestné smlouvy má nárok na 775 tisíc dolarů v NHL a 175 tisíc dolarů v AHL. "Dallas každým rokem staví kádr na Stanley Cup. Vím, že cesta do NHL je těžká, ale já jsem ušel dlouhou cestu a jsem blízko," doplnil Blümel.

V kádru finalisty Západní konference letos skončil Joe Pavelski, bez smlouvy jsou poté také Craig Smith a Matt Duchene.

další zajímavé články